Veikeät virkatut eläimet / Kerry Lord / Mäkelä

virkatut_veikeat_elaimetAika hauskoja eläimiä, täytyy myöntää! Tuntuu ihan haikealta, ettei oma lapsi enää ole siinä iässä, että hänelle voisi virkata pehmoeläimiä. Itseoppineen virkkaajan Kerry Lordin Veikeät virkatut eläimet -kirjasta löytyy suloisuutta joka lähtöön.

Ohjeet ovat melko simppelit ja alkuun pääsee helposti tekemällä peruskappaleet eli ympyrän, vartalon ja jalat. Jokaiselle eläimelle on sitten omanlaisensa korvat, kasvot ja hännät.

Valitsin ensimmäiseksi veikeäksi eläimekseni söpön Emma-pupun. Langaksi löysin violetin vauvalangan, jota minulla oli yksi kerä. Keskikokoisen Emman tekemiseen riittäisi 60-100 g lankaa.

Hyvä juttu, yksi kerä siis riittää.

Aloitin virkkaamisen reteesti vartalosta. Hups, lanka hupenee aika vauhtia, olen virkannut vähän liian ison vartalon, mutta en aio purkaa. Lanka ei riitä kyllä koko pupuun, vaihdan malliksi lennosta Aleksanterin, venäjänsinisen kissan. Korviin ainakin menee vähemmän lankaa. Joudun silti ottamaan valkoisen langan kaveriksi violetille. En näköjään osaa arvoida langan menekkiä lainkaan. Lopulta saan kaikki osat virkattua ja täytettyä.

virkatut_veikeat_elaimet1virkatut_veikeat_elaimet2

Ohjeissa käskettiin täyttämään pumpulilla, mutta minä käytin pieniä tilkkuja, joita on jäänyt ompeluksista yli. Niillä ei saanut niin hyvin muovattua vartaloa, mutta luultavasti eläin pysyy paremmin kuosissa, jos sitä joutuu pesemään. Vetkuttelin osien kiinnityksen kanssa, se ei olisi millään huvittanut. Lopulta etsin sopivan kanavaneulan ja yhdistin kappaleet toisiinsa.

Ei tämä otus kyllä kissaa muistuta, ehkä enemmän hörökorvaista Hemulia, jolla on häntä. Kasvoja en suoraan sanoen viitsinyt kirjoa, joten piirsin ne kangastussilla. Loppujen lopuksi otus näyttää mielestäni pikku possulta, jolla on suora häntä, mutta ihan söpö. Saatan tehdä toisenkin hahmon tästä kirjasta.

Kiitän 
Helppoja ja haastavia ohjeita 
Hyvät selitykset ja kuvat 
Kirjan ulkoasu kaunis 

Moitin 
Ehkä kuitenkin hieman yksitoikkoisia hahmoja, koska jalat ja vartalot kaikilla samat

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: Hemuli, Kerry Lord, Mäkelä, Veikeät virkatut eläimet

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *