Tiivistetysti tärkeimmistä viime viikon kirjallisuusuutisista

Aloitetaan kirjakevään kihelmöivimmällä uutisella: tämän vuoden ruusukirjailijalla. 

kantajaKari Hotakainen on vuoden 2015 Kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjailija

Hotakaisen erikoisteos on nimeltään Kantaja. Pienoisromaani kertoo filosofian maisterista, joka hautausmaan puistotyöntekijänä alkaa pohtia elämän polkuja; omiaan sekä työssään kohtaamien vainajien. 

– Tarinassani kietoutuvat toisiinsa yksinäisyys, elämänvalinnat ja rakkaus, vienosti kalmantuoksuisella tavalla. Vakavillakin aiheilla on aina koominen puolensa, kuvailee Hotakainen teostaan Kirjakauppaliiton tiedotteessa.

Kari Hotakainen jatkaa ruusukirjailijana Tuomas Kyrön, Jari Tervon ja Anna-Leena Härkösen viitoittamalla tiellä. Nimikkokirjailijan erikoisteoksella kirjakauppiaat haluavat juhlistaa Kirjan ja ruusun päivää (23.4.), jonka Unesco on julistanut kansainväliseksi kirjan ja tekijänoikeuksien päiväksi.

– Juhlakirjalla paikalliset kirjakauppiaat haluavat kiittää kaikkia kirjanystäviä ja muistuttaa lukemisen tärkeydestä ja kirjan asemasta osana suomalaista kulttuuria, kertoo Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Katriina Jaakkola.

Hotakaisen Kantajan saa kaupan päälle, kun ostaa kirjoja vähintään 15 eurolla. Kampanja on voimassa kolmen päivän ajan 23.–25. huhtikuuta 2015. Sen jälkeen teosta ei saa enää mistään. 

Lisätietoja Kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjailijasta sekä mukana olevista kirjakaupoista saa osoitteesta: www.kirjanjaruusunpaiva.fi. Suosittelen myös seuramaan kampanjan virallista Facebook-sivustoa: www.facebook.com/suomensuurinlukupiiri

Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on julkistettu

Suomesta ehdolla ovat Maria Turtschaninoffin Finlandia Juniorin voittanut nuortenromaani Maresi: Krönikor från Röda klostret / Maresi: Punaisen luostarin kronikoita (Schidlts & Söderstörms / Tammi, suom. Marja Kyrö) sekä Marjatta Levannon kirjoittama ja Julia Vuoren kuvittama Leonardo da Vincistä kertova nuorille suunnattu tietokirja Leonardo oikealta vasemmalle (Teos).

Ahvenanmaan ehdokas on on Malin Klingenbergin lastenromaani Alberta Ensten och uppfinnarkungen (Fontana Media).

PN:n lasten ja nuortenkirjallisuuspalkinnon voittaja julkistetaan Reykjavikissa 27. lokakuuta. Palkintosumma on noin 47 000 euroa.

Lisätietoja palkinnosta ja kaikista ehdokkaista: www.norden.org.

hugo_award_logoNinni Aalto tavoittelee ensimmäisenä suomalaisena Hugo-palkintoa

Kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Ninni Aalto (s.1974) on ehdolla parhaan fanitaiteilijan kategoriassa Hugo-palkinnon saajaksi. Hugo on yksi kansainvälisesti suurimmista tieteis- ja fantasiakirjallisuuspalkinnoista, jossa palkitaan edellisen vuoden parhaat teokset peräti 17 eri kategoriassa.

Lisätietoja Aallon ehdokkuudesta voi lukea Helsingin Sanomien uutisesta. Kaikki palkintoehdokkaat löytyvät Hugo-palkinnon virallisilta verkkosivuilta: www.thehugoawards.org.

Gummerus etsii uusia lahjakkaita kirjoittajia novellikilpailulla

Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton järjestämässä Martti Joenpolven novellikilpailussa etsitään uusia lahjakkaita kirjoittajia. Kilpailu alkoi 1.4.2015 ja päättyy 3.8.2015. 

Novellikilpailun voittajat paljastetaan alkuvuonna 2016. Kymmenkunta parasta novellia julkaistaan Novellit 2016 -kokoelmassa.

Lisätietoja novellikilpailusta: www.novellit.fi.

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: Hugo-palkinto, Kari Hotakainen, kilpa, kirjakauppaliitto, Kirjan ja ruusun päivä, Maria Turtschaninoff, Ninni Aalto, novellit, palkinto, Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto, ruusukirjailija, tieteis- ja fantasiakirjallisuus

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *