Tervetuloa lukupiireihin – ja tervetuloa tapaamaan kirjabloggareita!

kirjamessut_lukupiiritHelsingin Kirjamessuilla voi tänäkin vuonna kokea suuria elämyksiä. Uudenlaisena ohjelmana messuilla järjestetään kahdeksan isoa lukupiiriä, joiden tarkoitus on lähentää dialogia kirjailijan ja lukijan välillä. Jokaiseen lukupiiriin osallistuu lukijoiden lisäksi myös käsiteltävän teoksen kirjailija. Vetäjänä toimii kustantajan edustaja ja lukupiiriläisten joukossa on mukana myös aina yksi kirjallisuusbloggari, joka kertoo tapahtumasta jälkikäteen blogissaan. 

Tämä jos mikä on elämys!

Kirjallisena. Minna -blogini on mukana tapahtumassa. Bloggaan Outi Pakkasen romaania Rakastaja (Otava) käsittelevästä lukupiiristä sekä tietysti myös teoksesta itsestään.

Tuntuu jännittävältä, että blogini kutsuttiin mukaan tähän uudenlaiseen kirjamessutapahtumaan. Muut tilaisuuteen kutsutut bloggarit ovat konkareita, ja osa heistä sai (syystäkin) Helsingin Kirjamessuilla jaettavan Rakkaudesta kirjaan -palkinnon muutama vuosi sitten. Muun muassa Kirjanten virrassa -blogia, Sallan lukupäiväkirjaa ja Morren maailmaa olen ihastellen seuraillut jo useamman vuoden ajan.

Mielenkiinnolla odotan, millaisia nämä lukupiirit ovat muodoltaan ja kuinka keskustelu lähtee etenemään, jos/kun paikalla on satapäinen yleisö. Entä millä tavalla kirjailijan läsnäolo vaikuttaa lukupiirin dynamiikkaan? 

Lukupiireissä on vielä tilaa!

Yksi lukupiireistä on peruttu: ranskalainen kirjailija Katherine Pancol ei ennakkotiedoista poiketen osallistu Helsingin Kirjamessuille. Harmillista, sillä olin itsekin suuntaamassa Pancolin romaania Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin (Bazar) käsittelevään lukupiiriin. Muissa lukupiireissä on kuitenkin edelleen tilaa.

Ennakkoilmoittautuminen lukupiireihin käy kätevästi messusivuilta, mutta jos tilaisuuksissa on edelleen messupäivinä tilaa, niihin voi osallistua myös ilmoittautumatta. Lukupiireily on mielestäni mukava tapa syventää lukukokemusta ja jakaa teoksen parissa heränneitä ajatuksia, tunteita ja mielipiteitä muiden kirjanystävien kanssa. Suosittelen lämpimästi osallistumaan kirjamessujen lukupiireihin!

Tässä vielä muistutuksena lukupiirien aikataulut:

TORSTAI 24.10.

klo 10.15-11.45
Katja KettuPiippuhylly (WSOY). Bloggaajana Morren maailma.

klo 16.00-17.30
Philip TeirVinterkriget – En äktenskapsroman (Schildts & Söderströms) / Talvisota. Avioliittoromaani (Otava). Keskustelukieli on ruotsi. Bloggaajana Bokbabbel.

PERJANTAI 25.10.

klo 10.15-11.45
Outi PakkanenRakastaja (Otava). Bloggaajana Kirjallisena. Minna.

klo 16.00-17.30 (TILAISUUS ON TÄYNNÄ)
Kjell WestöKangastus 38 (Otava) / Hägring 38 (Schildts & Söderströms). Keskustelukieli on suomi. Bloggaajana Kirjainten virrassa.

LAUANTAI 26.10.

klo 16.00-17.30
Leena LehtolainenRautakolmio (Tammi). Bloggaajana Jäljen ääni.

SUNNUNTAI 27.10.

klo 10.15-11.45
Kari HotakainenLuonnon laki (Siltala). Bloggaajana Sallan lukupäiväkirja.

klo 16.00-17.30
Panu RajalaLavatähti ja kirjamies – Rakkauskertomus (WSOY). Bloggaajana Kirjasfääri.

Tapaa kirjabloggari!

Lukupiireistä raportoivat kirjallisuusbloggaajat ovat tavattavissa kirjamessujen aikana Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin Sports Barissa, ”Bloggers’ Loungessa”. Kannattaa tulla moikkaamaan bloggareita, viedä heille terveisiä, antaa palautetta tai käydä keskustelemassa kirjoista. Ajattelin itse piipahtaa tervehtimässä ainakin Kirjainten virrassa -blogin Hannaa perjantaina ja aikataulujen puitteissa muitakin bloggareita.

Minut voi halutessaan yhyttää Bloggers’ Loungesta perjantaina klo 12.

Messuilla nähdään! 

bloggers_lounge

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: Bloggers' Lounge, Helsingin kirjamessut, kirjabloggarit, lukupiiri

Kommentit

Onpa harmillista! Meidän pitää tavata sitten joskus toiste. Koitan blogata (ainakin) kuvien muodossa koko messuviikonlopun ajan, jotta tunnelma välittyisi kotikatsomoihin saakka. Ja onneksi on Yle: ohjelmista saa poimittua varmasti mukavaa kuunneltavaa ja katseltavaa.

Niin siinä kävi, että seuraan messuja kotikatsomosta.

Lauantaina:Yle Teema klo 13–16.15 suora lähetys Helsingin kirjamessuilta! Yle-lavan ohjelmisto kokonaisuudessaan ja valittuja paloja muualta messuilta.
Lisäksi suora internet-lähetys koko kirjamessujen ajan yle.fi:ssä.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *