Mosaiikin taikaa, Angie Weston, Moreeni

mosaiikin_taikaa

Rakastuin Mosaiikin taikaa -kirjaan jo nähdessäni ensi kerran mainoksen siitä. Se kirja oli ihan pakko saada.

Angie Westonin Mosaiikin taikaa ilmestyi jo 2010, mutta se on edelleen ehdoton suosikkini mosaiikkikirjojen maailmassa. Weston käy aluksi läpi hieman mosaiikin historiaa, kertoo kattavasti materiaaleista, työvälineistä ja neuvoo värien valinnoissa. Aiheen suunnitteleminen on tietenkin tärkeää, kannattaa pitäytyä yksinkertaisessa selkeässä kuviossa, ainakin aluksi.

Kirjassa käydään läpi myös kolmiulotteisten esineiden päällystäminen, palojen leikkaaminen ja niiden asetteleminen. Ohjeet on kuitenkin syytä lukea huolella ja toimia niiden mukaan, silloin pärjää hyvin, vaikka tekisi elämänsä ensimmäistä mosaiikkia. Varsinkin turvallisuus kannattaa pitää mielessä, käytä aina suojalaseja leikatessasi ja saumausaineita käsitellessäsi hengityssuojainta.

Kaikkein eniten ihastusta minussa herätti Westonin Abstrakti lintuallas. Syynä lienee osuvat värit ja muodot. Aivan upea. Oli pakko kokeilla jotain samantapaista. Kirjan ohjeissa teos oli tehty terrakottaruukun aluselle. Minä valitsin bambun materiaaliksi, koska en ajatellut käyttää sitä lintualtaana. Siten sain siitä kevyemmän ja käytännöllisemmän. Ihan vastaavia värejä minulla ei ollut, mutta olen silti erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

mosaiikkivatiToisena työnä tein tarjottimen. Kirjassa oli ohjeena herkullinen Chilitarjotin. Minä valitsin aiheeksi rutussa olevan räsymaton. Tarjotin on hauska, mutta aika raskas. Kun siihen lataa kahvikupit ja -leivät, tulee tarjottimelle jo melkoinen paino. Kannattaa miettiä esineen käyttötarkoitusta tarkoin, ettei muoto mene funktion edelle.

Seuraavaksi aion kokeilla jugendtyylistä peiliä, jossa on ihanat tyylitellyt ruusut. Mosaiikin teossa unohtuu kaikki murheet, mieli askartelee vain muodoissa ja väreissä. Silmä lepää jo pelkästään katsellessa mosaiikkipaloja lasipurkeissaan. Ihan kuin olisi karkkikaupassa.

Kiitän 
Hyvät ja perusteelliset ohjeet 
Kuvat korkealaatuisia 
Kaunis ja selkeä taitto 
Innostava ja iloinen kirja

 
Moitin 
Ei moitittavaa

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: angie weston, käyttöesineitä, koristeita, koruja, mosaiikki, tee itse

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *