Mitä lukutaito merkitsee -kilpailun voittaja on valittu!

kirjakassiUtelin blogissani kansainvälisen lukutaitopäivän kynnyksellä lukemiseen ja lukutaitoon liittyviä muistoja Liken sponsoroiman kilpailun muodossa. Vastauksia saapui ihastuttavan runsaasti, ja muistelut ovat sekä liikuttaneet että usuttaneet minua pohtimaan lukemista ja lukijuutta laajemmaltikin.

Aika näyttää, ehkä tämä kysely antoi sytykkeen jopa gradulleni. 

Lukeminen on selvästi pään mutta myös sydämen asia. Lukutaidon oppiminen on tärkeä virstanpylväs ja ensimmäisiä luettuja kirjoja muistellaan vielä vuosikymmenten päästä suurella lämmöllä. 

Voittajaksi valitsin pitkän harkinnan jälkeen vastauksen, johon liittyy muisto kirjalahjasta ja läheisyydestä isovanhemman kanssa. Kipinä lukemiseen on varmasti useilla meistä saanut alkunsa kotoa — vanhempien tai isovanhempien avustuksella. Vastaus myös muistuttaa, että lukeminen on tärkeä ihmisyyteen kuuluva tekijä. 

Kilpailun voittajavastaus on:

”Isoäitini kirjoitti omistuskirjoituksen ensimmäiseen monista häneltä saamistani kirjoista. Siihen kiteytyy kaikki. ”Kaikki eläimet viestivät, jotkut puheenkaltaisestikin. Mutta vain ihminen lukee. Lue siis, lapseni, itsesi ihmiseksi.” Näin olen yrittänyt tehdä.”

Onneksi olkoon, Päivi Hyvinkäältä! Sinulle lähtee palkinnoksi Liken huikea seitsemän kirjaa sisältävä kirjakassi. 

Sydämellinen kiitos myös kaikille muille vastanneille! Runsaampaa satoa kilpailuvastauksista on luvassa lähipäivinä.

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: kansainvälinen lukutaitopäivä, kilpailu, Like, lukeminen, lukutaito

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *