Mikä avuksi lukujumiin?

Mahtaako johtua lämpimistä ilmoista, vehreistä maalaismaisemista, muutamasta lomapäivästä vai mistä, mutta tällä viikolla minua on vaivannut pienoinen lukujumi. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ole mikään (virtuaalisesti) tarttuva tauti tai olotila, joten voin tavanomaiseen tapaan heittää tutun perjantaikyselymme ilmoille: Mitä kirjaa SINÄ olet lukemassa juuri nyt?

Kun oivalsin ”kärsiväni” jumista, tunsin ensiksi huonoa omaatuntoa (lukemista kun on tarjolla pinokaupalla), sitten helpotusta (voin kai olla hetken ilman kirjojakin?). Lukeminen on minulle yleensä — kaikkien muiden vaikutustensa ohessa — tapa rentoutua, mutta jostain syystä olen tällä viikolla hakeutunut muun muassa televisiosarjojen ja elokuvien pariin. 

Lehdet

Tutkailtuani tarkemmin lukujumini tilaa, huomasin sen kohdistuvan lähinnä romaaneihin. Tästä syystä olenkin ehtinyt hotkia vinon pinon Tieteen Kuvalehtiä ja Tiede-lehtiä vieraillessani siskoni luona.

Lehdet2

Olen selaillut myös TK:n tytärlehteä Historiaa ja muutaman Maailman historia -lehden.

Kuolema_Ehtoolehdossa

Silti en ole ihan täysin voinut päästää irti kirjafriikkiydestäni, vaan mukanani on kulkenut Minna Lindgrenin vanhustenhoitoa satirisoiva romaani Kuolema Ehtoolehdossa (Teos). 

Puro

Olen myös nauttinut ulkoilmasta ja kauniista maisemista sekä hengittänyt raikasta ja metsäntuoksuista ilmaa.

Tellu

Loppujen lopuksi: jospa pieni lukujumi tai lukuloma tekee jopa hyvää? Toivon lukuhalujeni palaavan mahdollisimman pian, mutta siihen saakka nautin luonnosta ja muun muassa Tellu-koiran seurasta. 

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: lukujumi, Lukuvinkit, Perjantain luetut

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *