Mihail Šiškinin ja Sofi Oksasen kohtaamisesta odotetaan kipinöitä

helsinkilitKiitos kaikille Jonas T. Bengtssonin Submarino-romaanin arvontaan osallistuneille! Osallistujia oli ilahduttavan paljon ja vastauksista huomasi, että Helsinki Litin kaltaiselle tapahtumalle on kysyntää. 

Eniten blogini lukijoita herätteli Sofi Oksasen ja venäläissyntyisen tulisielun Mihail Šiškinin kohtaaminen perjantai-iltana Savoy-teatterin lavalla. Kiinnostavaksi koettiin sekä keskustelijat että heidän ennakoitu puheenaiheensa: Venäjä. Tässä eräs perusteluista:

”Sofi Oksasen ja Mihail Siskinin kohtaaminen herättää taatusti ennenkuulumatonta keskustelua. Molemmat ovat melko tuoreita menestyskirjailijoita, mutta kirjoittavat tahoillaan täysin eri tavoin, eri näkökulmista. Uskon heidän kohtaamisensa nostavan esille mielenkiintoisia ja ajankohtaisia ilmiöitä, tuoreita ajatuksia niin kirjallisuudesta kuin todellisuudestakin.”

Toiseksi eniten mielenkiintoa nostatti Märta Tikkasen ja Juha Itkosen keskustelu. Kohtaako lavalla kaksi aivan erilaista kirjailijaa vai löytyykö heistä jotain samankaltaisuutta?

”Märta on vahva nainen ja Juha puolestaan on tyystin erilainen – vai onko? Tästä erilaisuudesta/samanlaisuudesta syntyy taatusti mielenkiintoinen keskustelu”, pohti vastauksessaan eräs Helsinki Litiin suunnistava henkilö. Toinen kuvaili kohtaamista kahden eri sukupolven ja sukupuolen kirjailijan keskusteluksi.

”Mutta mahtaako teemaan liittyvissä käsityksissä sittenkään olla suuriakaan eroja?”

Kolmanneksi eniten ääniä sai tanskalaisen Peter Høegin ja Monika Fagerholmin kohtaaminen.

”Festareilla on paljon mielenkiintoista ohjelmaa, mutta eniten odotan Peter Høegin ja Monika Fagerholmin keskustelua. Høeg on monipuolinen kirjailija, ja hänen uutuutensa Susanin vaikutus tekisi mieli lukea pikapikaa. Nyt kun mietin asiaa, niin huomaan, miten vähän Høegistä oikeastaan tiedän – odotan festarikeskustelun syventävän mielikuvaani hänestä.”

Myös arvonnan kohteena oleva romaani Submarino ja sen kirjoittaja Jonas T. Bengtsson keräsivät huomiota.

”Kiinnostavaa olisi kuulla, kun Oksanen ja Bengtsson keskustelevat. Tämä siksi että Bengtssonin romaanin aihe vaikuttaa onnellisuuden viittaan kääriytyneessä tanskalaiskulttuurissa poikkeuksellisen rajulta.”

submarinoSubmarinon voittivat…

Arpaonni suosi Tanjaa Espoosta, Heliä Kuusankoskelta, Heiniä Uukuniemeltä, Emmiä Turusta ja Jasminia Kauniaisista: teille lähtee Submarino-paketti. Onnea voittajille! 

Jonas T. Bengtsson keskustelee Savoy-teatterissa Sofi Oksasen kanssa lauantaina klo 12.00. Helsinki Litin koko ohjelma löytyy festarin verkkosivuilta osoitteessa: www.helsinki-lit.fi

Yle lähettää Helsinki Litin keskustelut Teemalla ja Areenassa. Katso tarkemmat tiedot: www.yle.fi

 

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: arvonta, Helsinki Lit, Jonat T. Bengtsson, Submarino

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *