Lukukuun tarinat: mikä kirja sykähdytti tammikuussa?

Lukukuun tarinatTästä eteenpäin joka kuukauden viimeinen päivä blogissani nostetaan jalustalle kuluneen kuukauden parhaat lukukokemukset.

Olen sitä mieltä, että lukuvinkkejä saa runsaimmin esille, kun erilaiset lukumaut kohtaavat – tästä syystä toivonkin mahdollisimman monen kirjaavan mielipiteensä ylös! Vuoden lopuksi käärin kaikista kuukausien aikana kerätyistä suosituksista kokoon kirjallisen paketin, josta voi saada vinkkejä vaikka joululahjaostoksille.

Jenny Kangasvuo: Sudenveri & Helena Waris: TalviverinenSydäntalven kirjoja

Ihastuin tammikuussa erityisesti Jenny Kangasvuon Sudenvereen (Teos), jonka karhean sudenturkin alta paljastui paljon pohdiskeltavaa ihmisyydestä.

Uusista kirjoista minua lämmitti Helena Wariksen Talviverinen (Otava), joka oli armollinen ja arvoisensa päätös Pohjankontu-sarjalle. Täytyy myöntää, että kirjan sivumäärän lisääntyessä myös herkistymisen taso kasvoi.

Molempia teoksia myötäilee lempeä fantasia sekä suden muodolla leikittely – jopa kirjojen nimet muistuttavat toisiaan! Pinnan alla väräjää syviä tuntoja ja ajatuksia ihmisyydestä ja rakkaudestakin. 

Mikä kirja sykähdytti sinua tammikuun aikana? 

Luitko klassikoita? Löytyikö kirjaston hyllystä aarre? Oliko kirjakauppojen valikoimissa odotettu uutuus? Jaa lukukokemuksesi minun ja muiden kanssa!

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: Lukuvinkit

Kommentit

Voi, olin unohtanut Diffenbaughin kirjan! Ihastelin Kukkien kielen kantta ja takakansitekstikin oli houkutteleva, mutta jostain syystä kirja jäi lukematta vuosi sitten. Kukkien kieli kiehtoo myös kirjan nimensä takia, sillä kukillahan voi kertoa sanattomasti tunteista ja ajatuksista.

Lisään lukulistalle. Kiitos Maille vinkistä! 🙂

Harmittaa, kun en ole vielä ehtinyt kirjoittaa blogiini arvioita Kimmo Miettisen Sukuvihasta, joka oli kieltämättä ainutlaatuinen kertomus rikossuvusta. Minua viehätti 80-luvun Helsingin kuvaus sekä hengästyttävän lukuisat viitteet musiikkiin, elokuviin kuin myös kirjoihin. Sukuvihaa lukiessa piti laittaa taustalle soimaan Frank Sinatraa. 🙂

Kati Hiekkapellon Kolibrin ilmestymistä odotan malttamattomasti! Kyseistä kirjaa tullaan käsittelemään myöhemmin keväällä lukupiirissäni.

Ernest Cline on yksi suosikeistani Tähtivaeltajan voittajaksi. Onneksi en ole tuomaristossa, sillä olisi hankala valita voittajaa Ready Player Onen ja Gene Wolfen Kiduttajan varjon sekä Emmi Itärannan Teemestarin kirjan väliltä.

http://lukeminen.fi/ajankohtaista/tahtivaeltaja-palkintoehdokkaat-osoittavat-tieteiskirjallisuuden-korkean-tason

Luin kaksi dekkaria: Antti Tuomaisen Parantajan ja yhden ennakkokappaleen (helmikuussa julkaistavasta) Kati Hiekkapellon esikoidekkarista Kolibri. Erittäin hyviä molemmat.

Luin myös Kimmo Miettisen uutuuskirjan Sukuviha. Kirja onnistuu olemaan genreltään ainutlaatuinen: se on sukuromaani, mutta rikossuvun.

Loput olivat spekulatiivista fiktiota, joista ylivoimaisesti paras oli Ernest Clinen Ready player one: käsittämätön mielikuvituksen ilotulitus.

(Luin minä viisi muutakin kirjaa, mutta ne eivät olleen ylläolevien veroisia, joten en niitä viitsi mainitakaan.)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *