Jumissa

Aamupalana: Hesari

Lounaaksi: Viherpiha (ihan paras)

Välipalana: Anna

Illallinen: Viva (mielenkiintoinen)

Olen jumissa. Pidin Rosamund Luptonin Sisaresta niin paljon, että sen jälkeen mikään ei ole tuntunut miltään. Heti lukemisen jälkeen pelotti tarttua uuteen kirjaan, mitä jos se pilaa euforisen fiiliksen? Olin kirjan jälkeen täydellisen onnellinen, syystä tai toisesta. Pitäisikö pelata varman päälle ja lukea joku vanha tuttu ja turvallinen?

Aloitin Robert James Wallerin Hidas valssi –nimisellä lohtukirjalla. Muistin melkein kaikki tapahtumat, mutta nyt kirja ei tuntunut enää niin ihanalta kuin joskus aikoinaan, ensi kertaa luettaessa. Vaikka siinä on kaikki perusedellytykset hyvälle rakkausromaanille; kielletty rakkaus, moottoripyörä, reissaamista, menettämisen pelkoa. Mutta ei, ei oikein iskenyt.

No, sen jälkeen päätin kokeilla jotain ihan muuta: Sanna Mämmin Elämänvoimaa, 7 askelta hyvään elämään (Minerva). Takakannessa luvataan, että kaikki on mahdollista, kunhan vain pysähdyt kuuntelemaan itseäsi. Tartu hetkeen, elä tässä ja nyt, ole läsnä. Tee unelmistasi totta.

Hmm… ihan kuin olisin lukenut nämä aiemmin ja niin olenkin. Opuksesta löytyi vanhoja tuttuja teemoja muun muassa Rhonda Byrnen Salaisuuksia kirjasta (WSOY) ja Mia Törnblomin Itsetunto nyt! kirjasta (Helmi-kustannnus). Mutta ei se mitään, kertaus on opintojen äiti.

Enemmän kuitenkin häiritsivät painovirheet, joita oli luvattoman paljon. Ne veivät kirjalta uskottavuutta, valitettavasti.

Kolmanneksi yritin lukea hulvattoman tositarinan miehestä ja koirasta, Martin Kihnin Kurittomat kaverit (Otava).  Ihan viihdyttävää luettavaa, mutta voiko edes Amerikassa olla noin hölmöjä ihmisiä? Alkoholisoituneen miehen ja kouluttamatoman koiran toilailuja voi joku pitää hauskoina, mutta minua ne hirvittivät ja ärsyttivät.

Lopulta oli ihan pakko luottaa kukkiin liityvään kirjaan: Helga Gropperin Pihasuunnittelun ABC (Minerva). Ihastuttava kirja, havainnolliset piirrokset pihoista ja istutuksista. Kannattaa vilkaista jos suunnittelee pihalleen uudistusta. Ainoa moittimisen aihe lienee lopussa oleva lista: Osoitteita, joista saat lisätietoa. Kaikki osoitteet oli ulkomaille. Siihen olisi varmaan kannattanut kerätä suomalaisia alan yrityksiä. 

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: Elämänvoimaa, Kurittomat kaverit, Martin Kihn, Sanna Mämmi

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *