Jari Tervo on vuoden 2013 ruusukirjailija!

Jari Tervo: JarrusukkaJari Tervon Jarrusukka on tämän vuoden kirjan ja ruusun päivän nimikkoteos. Kirjakaupat jakavat Tervon uutuusteosta kaupan päälle kaikille vähintään 10 eurolla kirjoja ostaville asiakkaille kirjan ja ruusun päivänä 23.4.2013. Teosta on saatavissa kirjakaupoissa ainoastaan tapahtumapäivänä. 

Tervon hulvaton teos Jarrusukka kertoo maahanmuuttolähiössä työskentelevästä sijaisopettajasta, joka huomaa, kuinka vaikeaa on liisata tilapäiskäyttöön vauva.

Jarrusukkaa tullaan käsittelemään Lukeminen.fi-sivuston lukupiirissä huhtikuun loppupuolella. Tarkemmat tiedot ja aikataulun ilmoitan myöhemmin. Pysykää kuulolla!

Jari TervoKirja ansaitsevat erityisen päivänsä!

— Kun minulle ehdotettiin kirjan ja ruusun päivän nimikkoteoksen kirjoittamista, innostuin heti. Myöhemmin kauhistuin, kirjani eläisi siis vain yhden päivän. Lopulta rauhoituin. Kirjani eläisi kuten muutkin kirjat, kertoo Jari Tervo ja jatkaa:

— Haluan kannattaa kirjan ja ruusun päivän kirjalla lukemista. Yhä minua sykähdyttää kaupungin vilinässä puistonpenkillä istuva rauhallinen hahmo, lukeva ihminen. Hän on täällä, mutta myös jossain kaukana.

Vuonna 2012 kirjakauppiaat jakoivat yli 30.000 kappaletta kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjaa, joka oli Tuomas Kyrön Miniä.

Kirjan ja ruusun päivän alkuperä on vuodessa 1926, jolloin barcelonalaisen kirjakauppiaan ajatuksesta huhtikuun 23. valittiin kirjojen ja ruusujen päiväksi. Vuonna 1995 Unesco julisti kirjan ja ruusun päivän maailman kirjan ja tekijänoikeuden päiväksi.

”Kirjat ansaitsevat erityisen päivänsä, jolloin niitä juhlitaan vapauden, yhteenkuuluvuuden ja rauhan symboleina”, kuului julistus.

— Erikoisjulkaisun taustalla on kirjakauppiaiden halu korostaa kansainvälisen kirjan ja ruusun päivän merkitystä lukemisen ystävien vuoden tärkeimpänä päivänä myös Suomessa. Samalla haluamme muistuttaa kirjakauppojen roolista merkittävinä kulttuuriperinteen välittäjinä, taustoittaa Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Katriina Jaakkola.

Teosta jakaa 150 kirjakauppaa ympäri Suomen. Lähimmän kirjakaupan tiedot löytyvät kirjan ja ruusun päivän virallisilta sivuilta.

Ruusu Kirjailija löytyy myös Facebookista.

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: 2013, Jari Tervo, Jarrusukka, Kirjan ja ruusun päivä, Ruusu Kirjailija

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *