Japanilaiset tilkkutyöt 1, Mallit ja tekniikat, Susan Briscoe, Moreeni

japanilaiset_tilkkutyotOi, miksi aika on rajallista? Kello tikittää liian nopeasti, töissä pitää käydä, koiran kanssa leikittävä ja nukkuakin on ehdittävä. Sitten löydän tällaisen kirjan, joka saa mieleni käymään ylikierroksilla.

Aivan ihanasti kirjoitettu, kuvattu ja taitettu teos. En saa kyllikseni näistä upeista kankaiden kuvista, blokeista ja applikaatioista. Kuvittelen jo mielessäni miten uskomattoman hienoja tekstiiliteoksia saan ommeltua näillä ohjeilla. Olen hullaantunut jo pelkästä ajatuksesta. Aika ei vain tahdo riittää kaikkeen, mitä haluaisin tehdä.

Pettyneenä tajuan myös, ettei minulla ole vanhoja kimonoita, joista leikellä sopivia blokkeja tilkkutöitä varten. Yksi kesäinen yukata minulla on, mutta sen on isäni aikoinaan tuonut Japanista. En raaski sitä leikellä.

japanilaiset_tilkkutyot1Selasin jo ulkomaisia nettisivuja tilatakseni uusia kankaita tämän kirjan innoittamana. Tarvitsen aivan uuden värimaailman, jotain upeaa japanilaista kangasta ja rinnalle tyylikkäitä yksivärisiä tilkkuja.

Valitsen surutta kaikkia mahdollisia sävyjä, kyllä niitä nyt ainakin metri kutakin pitää olla. Ja vielä löytyi jostain ihania japanilaisia puuvillakankaita. Lopuksi vilkaisen hintaa. Kahvit meinaa purskahtaa nenän kautta ulos. Poistun netistä vähin äänin ja alan tutkia omia kangaskätköjäni. Kyllä Marimekostakin saa aivan upeita tilkkutöitä.

Silti joudun käymään Marimekon myymälässä täydentämässä varastojani, mutta vain murto-osalla siitä hinnasta, jonka olisin joutunut nettifirmalle maksamaan.

Innostuin kankaiden leikkelystä niin, että mieheni jo naureskeli ruokapöytämme muistuttavan tilkkutehdasta. Eri värisiä tilkkukasoja syntyi melko nopeasti, kun pääsin tekniikasta jyvälle. Samaan syssyyn ompelin blokit yhteen, miettimättä kovin paljoa sitä, mitä olen itse asiassa tekemässä. Nyt minulla on monta kaitaletta tilkkublokkeja, joista en oikein tiedä mitä teen, mutta ompelu oli hauskaa. 

japanilaiset_tilkkutyot2Yhden ompeluksen sain tehtyä pikku pussukaksi. Siitä tuli mielestäni kiva, vaikka ei se perinteiseltä japanilaiselta tilkkutyöltä näytä. Päätän tehdä kaikkia blokkimalleja, mitä kirjassa on, mutta tähän esittelyyn laitan vain yhden mallin. Aika ei ole vielä riittänyt kaikkiin muihin.

Pelkästään kirjan lukeminen ja kuvien katselu tuottaa niin paljon iloa, mielihyvää ja onnistumisen tunteita, että se kannattaa ostaa itselleen omaksi. Joka kerta kirjan avatessani löydän jotain uutta ja saan inspiraatiota myös muihin töihin. Onneksi tälle kirjalle on jatko-osa! 

Kiitän 
Selkeästi kirjoitettu, innostava ja asiantunteva 
Ohjeet hyvät, vaikeusasteet ilmoitettu selvästi 
Kuvat ja kaavat erinomaiset 

Moitin 
Ei moitittavaa

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: japanilaiset tilkkutyöt 1, kaitale, kankaat, kirja, Mallit ja tekniikat, marimekko, Moreeni, pussukka, Susan Briscoe

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *