Eläinten valtakunta, Värityskirjaseikkailu, Millie Marotti, Schildts & Söderströms

kansi_ja_kynat

Pienenä emme saaneet värittää värityskirjoja, isän mielestä ne eivät olleet tarpeeksi luovia ja virikkeitä antavia. Muistaakseni olin vähän kateellinen kavereilleni, jotka saivat omat värityskirjansa ja muutaman värikynän. Meille hommattiin piirustuspaperia rullakaupalla ja kyniä, liituja, tusseja, vesivärejä ihan mielin määrin. Lapsuuden muistoihin kuuluukin piirtäminen lastenhuoneen lattialla, yritin matkia isoveljeni Kimmon piirustuksia. 

Pitkään pohdin Aikuisten värityskirjoja, olisivatko ne nyt hyvitystä lapsuuden kokemuksille? Poikkesin Suomalaiseen Kirjakauppaan ja ällistyin, värityskirjoja aikuisille oli ihan mieletön määrä. Syyskuussa puolet kymmenestä myydyimmästä tietokirjasta oli aikuisten väristyskirja. Melkoinen saavutus. Oli jo vaikeaa valita ja pienessä kiireessä valitsinkin varmaan vähän väärän kirjan minulle. Valintani osui Millie Marottan Eläinten valtakunta, Värityskirjaseikkailu -nimiseen värityskirjaan (Schildts & Söderströms).

Kansi on tyylikäs ja piirrokset näyttivät nopeasti vilkaistuina kauniilta. Mutta koska minulta puuttui aiempi kokemus värittämisestä, mieleeni ei tullut väritykseen liittyviä ongelmia.

Marottan piirrokset ovat liian yksityiskohtaisia, viivoja on suorastaan liikaa. Sibelius sanoi, ettei yhtään turhaa nuottia pitäisi kirjoittaa. Mielestäni ei myöskään yhtään turhaa viivaa pitäisi piirtää. Marotta on varmaankin piirtänyt kuvat isompina ja sitten ne on pienennetty kirjaan sopiviksi. Se aiheuttaa ahtautta kuvan sisällä. Viivojen välit ovat niin pieniä, ettei terävinkään kynä meinaa mahtua sinne. Pedantille värittäminen alkaa tuottaa tuskaa.

Esipuheessaan Marotta mainitseekin, että liian tiheät kohdat voi värittää samalla värillä huoletta. Minun mielestäni se on vain tekijän laiskuutta, ettei turhia viivoja ole poistettu. Muuten kirjan kuvat ovat hauskoja ja eläväisiä.

En kuitenkaan innostunut värittämisestä, huomasin toivovani jo tämän loppuvan ja kuvan valmistuvan. Kyniä sai terottaa ihan koko ajan ja se varmaan lisää värikynien myyntiä.

 

 

Kiitän
Kauniit kuvat
Paljon väritettävää

Moitin
Liikaa viivoja
Tekstit joissain kuvissa turhia

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: askarruttaa, Eläinten valtakunta, Millie Marotti, Schildts & Söderströms, värittäminen, Värityskirjaseikkailu

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *