Day 7: Where I’d Rather Be

fools_fateKuvahaasteen seitsemäs päivä: kaipaus Kuuteen Herttuakuntaan.

Haasteen kohteeksi valitsin tänään Robin Hobbin eeppistä fantasiaa edustavan The Tawny Man -trilogian kolmannen osan, Fool’s Fate -romaanin (suom. Narrin kohtalo), kannen. Tämä siksi, että kirjasyksy 2014 hehkuu jo mielessäni: io9.com-sivustolla julkistettiin nimittäin helmikuun loppupuolella tieto siitä, että fanittamani kirjailija palaa vihdoin ja viimein Kuuden Herttuakunnan maailmaan, Fitzin ja Narrin pariin. 

FitzUljas Näkijä, äpäräprinssi ja kuninkaallinen salamurhaaja, sekä hänen ystävänsä Narri ovat tuttuja kirjailijan kahdesta aiemmasta trilogiasta — Näkijän taru (The Farseer) ja Lordi Kultainen (The Tawny Man) —, jotka molemmat kuuluvat suosikkeihini laadukkaan fantasiakirjallisuuden saralla. Jos esimerkiksi George R. R. Martinin Lumen ja jään laulu (Kirjava) tai Patrick Rothfussin Kuninkaansurmaajan kronikka (Kirjava) ovat tuttuja sarjoja mutta Robin Hobbin trilogiat eivät, kehotan pikimmiten tutustumaan Fitzin aiempiin tekoihin.

Tunnustan: huokailin ääneen ihastellessani Fool’s Assassin -romaanin kansikuvaa ja lukiessani tekstinäytettä kirjasta io9.comissa. Elokuussa ilmestyvä romaani on (miltei suoraa) jatkoa kuvassa näkyvälle Fool’s Fate -teokselle. 

Kuuden Herttuakunnan maisemissa seikkailisin mielihyvin vaikka heti, mutta oikeasti olen suuntaamassa hetken kuluttua Oulun pääkirjastolle kuuntelemaan Jarkko Laurin (FM) luentoa Tove Janssonin muumikirjasta Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia (WSOY).

Joka tapauksessa Hobbin maailmaan on palattava kertauksen vuoksi vielä ennen elokuuta.

Fool’s Assassin -romaanin mahdollisen suomennoksen aikataulusta ei tässä vaiheessa ole vielä tietoa. Aiemmin Hobbia on kääntänyt suomeksi Sauli Santikko ja kustantanut Otava.

Comments

Teksti: Miia
Avainsanat: Fool's Assasin, Fool's Fate, haaste, Lordi Kultainen, Photo a Day, Robin Hobb, Tawny Man

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *