Tahdikkaalla tatsilla

VIIHDEOHJELMA Suosittujen paneeliohjelmien joukkoon pamahtaa vielä yksi, kun Pop’n’Roll valtaa lauantai-illat. Juontaja Jenni Pääskysaarelle musiikki oli läheinen ystävä jo lapsena.

Alle vuoden ikäinen tyttö nousee päättäväisesti seisomaan tukea vasten ja alkaa tanssia. Taapero hytkyy ja pompahtelee taustalla soivan musiikin tahtiin. 

”Varhaisin musiikkiin linkittyvä muistikuvani liittyy minusta siinä hetkessä otettuun valokuvaan. Muistan taustalla soineen Coca-Colan mainoslevyn kannen, mutta valitettavasti en itse kappaletta”, Pääskysaari, 39, muistelee.

Musiikki on kuulunut Jennin elämään aina hyvin vahvasti. Muistikuva Coca-Colan mainoslevystä on Jennin mielestä sinänsä hieman korni, sillä lapsuudenkodissa notkuivat hyllyt mitä legendaarisimpia albumeita. 

”Meiltä löytyi musiikkia todella laajalla skaalalla. Mainoslevy hieman hävettää, sillä yhtä hyvin olisin voinut muistaa Led Zeppelinin, The Doorsin, Deep Purplen tai Uriah Heepin levyt. Niiden vinyylien tahtiin olen toki sitten kyllä kasvanut – ja hyvä niin”, Jenni sanoo.

Naminamin jäljillä

Pop’n’Rollin pääroolissa on musiikki. Ohjelman vakiokapteeneina nähdään Jaakko Saariluoma ja Mikko Kuustonen, ja jokaisessa jaksossa kumpainenkin saa aisaparikseen yhden vieraan viihteen ja musiikin maailmasta. Kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu, vaikka Jenni jakaakin joukkueilleen leikkimielisesti pisteitä.

Paneeliohjelmia on tullut viime aikoina monesta tuutista, mutta Jenni uskoo koko perheen show’n osuvan omaan kohdeyleisöönsä. 

”Ohjelma erottuu muista ainakin siinä, että se on hyvin musiikkipainotteinen. Pop’n’Roll on tavallaan ehkä samanhenkinen kuin legendaarinen BumtsiBum”, Jenni pohtii.

Edellisillä vuosikymmenillä musiikkivideoilla oli valtava merkitys artistin urakehityksessä ja niihin satsattiin paljon. Vanhat musiikkivideot aiheuttavat ihastusta ja hämmennystä ohjelmassakin.

“Meillä on tehtäväosio, jossa mukana olevien vieraiden täytyy muistella, mitä vanhoissa musiikkivideoissa tapahtuu. Muisti tekee monelle temput, sillä aikajana on pitkä eikä jokaista videota voi millään muistaa täydellisesti. Huomiota ohjelmassa saavat myös vanhat levynkannet, joita analysoimme ja pisteytämme.” 

Linda Martikainen

Pop’n’Roll, la 14.3. klo 20.00 MTV3

 

 

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *