RIP Suosikki

Olen haikea. Tänään ilmoitettiin, että Suosikki lopetetaan. Lehti kuului elämääni monin eri tavoin. Isäni oli aikoinaan Lehtimiehissä töissä ja veljeni Timo oli samassa paikassa polkupyörälähettinä, joten Suosikin toimitus oli heillekin tuttu paikka. Isä saattoi joskus soittaa kotiin ja sanoa:

“Nyt Remu on täällä, pyydänkö nimmarin?” Silloin saatoin kipittää bussiin ja mennä Tontunmäestä Helsinkiin asti tuijottamaan ujosti Remua tai jotain muuta rokkaria. En kuitenkaan koskaan uskaltanut puhua heille mitään. Niihin aikoihin kuitenkin aloitin nimmareiden keräämisen, tosin viime aikoina en ole niitä enää pyydellyt. Ensimmäiset nimmarit minulle onkin pyytänyt isäni tai Hämäläisen Jyrki, joka oli aina ystävällinen ujolle tytölle.

Suosikista jäi mieleen isot julisteet, hurjat jutut ja hienot taitot. Palstat tietenkin olivat erittäin tärkeitä, lääkäri- ja meikkipalsta varsinkin. Kirjeenvaihtoilmoituksia tavattiin myös tarkkaan. Seinät oli vuorattu Suosikista leikatuilla kuvilla. Suosikki kuului kaikkien nuoruuteen ja ylpeänä minäkin pidin keltaista Suosikki-T-paitaa, jossa oli laulavan kitaran kuva.

Jotkut kyllä tilasivat Introakin, mutta heitä oli selvästi vähemmän. Jonkinlaista nahistelua lehtien paremmuudesta oli koulussa, mutta en muista enää, miksi Intro oli mielestäni niin huono.

Myöhemmin, paljon myöhemmin, pääsin itsekin Suosikkiin töihin. Tavallaan niin kuin suvun toiselle kierrokselle, isäni jalanjäljissä. Hauskinta oli, että myös Isto Lysmän poika Marko oli Suosikissa töissä. Istohan oli Suosikin entinen päätoimittaja, ennen Jyrkiä.

Muistan ensimmäisen työpäiväni Suosikissa. Kannen teko oli ensimmäinen hommani ja siihen tuli Leonardo DiCaprio. Julisteeseen tuli Spice Girlsit, toiselle puolelle Leonardo. Edellinen toimitus oli lähtenyt yllättäen ja jättänyt Jyrkin yksin kokoamaan lehteä. Varmaan luulivat, että Suosikki kuopataan silloin. Mutta päinvastoin kävi. Ensimmäinen meidän (Jyrkin, Markon, Eevan, Ullan ja minun) tekemä Suosikki myi niin hyvin, että julkaisujohtaja tarjosi shamppanjaa ja täytekakkua. Jyrki teki ison julisteen seinälle, jossa luki irtonumeromyynti valtavilla Jyrkin harakanvarpailla kirjoitettuna.

Oi, niitä aikoja! Minun sydämeeni jää aina pieni kolo Suosikille ja Jyrkille.

RIP, Suosikki.

Teksti: Plaza
Avainsanat: Isto Lysmä, Jyrki Hämäläinen, lopetetaan, Marko Lysmä, Suosikki

Kommentit

Oma kommentti