Lukulomalla

Olen lomaillut viisi viikkoa ja vain lukenut. Täydellinen sää viettää lukulomaa. Vettä satoi joko kaatamalla tai ripotellen, ukkosti ja salamoi ja entäs tuuli sitten? Tuuli niin kovasti, että pöytäliinat lentelivät huolimatta reunoihin ripustetuista tuplapainoista. Sanomalehteä oli mahdotonta lukea ulkona sateen tai tuulen takia. Mikä ihana tekosyy jäädä sänkyyn tai sohvalle makoilemaan ja lukemaan.

Olin etukäteen ostanut kassillisen kirjoja kesäksi, mutta nekään eivät riittäneet. Menin jopa niin pitkälle, että käytin Kemiönsaaren kirjaston palveluja. Oman korttini unohdin tietenkin kotiin, mutta mieheni kortilla lainasin aikamoisen pinon. Jos joku katselee mitä kukin lainaa, voi hämmästyä mieheni lukumieltymyksistä.

Aloitin lomani lukemalla ihan uuden tuttavuuden, Jaana Taposen kirjoja. Oikein mukava kokemus, Väärä varustus sopi hyvin mökkielämän alkuun. Lalalandia meinasi jäädä lukematta nimensä takia, se oli ärsyttävä koska en ymmärtänyt sen tarkoitusta. Se tietenkin selvisi kirjan luettuani ja pidin kirjasta  nimestä huolimatta.

Juhannuksen jälkimainingeissa sain käsiini Anna Kaisa Iivarin Juhannus italialaiseen tapaan. Se oli todella kutkuttava. Kannattaa lukea jos vähänkin kärsii ylisuorittamisesta ja perfektionismista. Muistutti hieman samanlaista asetelmaa kuin Pokka pitää –sarjassa.

Jatkoin kevyellä linjalla, Jane Greenin Roolit vaihtoon. No, se oli todella kevyt, mutta sopihan sekin lomalaiselle. Ei haitannut vaikka nukahtelin kesken kirjan nokkaunille.

Mutta sitten jäi putki päälle. Nimittäin Liza Marklund -putki. Löysin Kemiönsaaren Paperipuodista Marklundin Nobelin testamentin. Siitä se sitten lähti. Lisää oli saatava. Omasta hyllystäni löysin Paikka auringossa ja Panttivangin. Jälkimmäisen luettuani olin helpottunut, että varaamani kaamosmatka Afrikkaan peruuntui matkatoimiston konkurssin takia.

Mutta sekään ei vielä riittänyt, vaan oli taas mentävä kirjastoon. Sieltä tarttuivat mukaani Paratiisi, Prime Time ja Elinkautinen. Luin kirjoja siis epäjärjestyksessä, mutta se ei haitannut. Miehenikin innostui niitä lukemaan ja keskustelimme toimittajan ammatin vaarallisuudesta, avioliitosta ja lupauksista. Se oli plussaa!

Luettuani kaikki Marklundit, jäin vähän tyhjän päälle. Niiden jälkeen luin Agatha Christien Kohtalonportin, jossa seikkailivat Tommy Ja Tuppence. Onkohan mahdollista, etten ollut lukenut sitä aikaisemmin? Vai onko siitä tehty vesitetty TV-versio, jossa neiti Marple on ympätty mukaan.

Välillä lueskelin Tuija Lehtisen romaaneja Kolme miestä netissä ja Mies taskussa.

Mary Higgins Clarkin Perinnön varjo aktivoi jälleen aivonystyröitäni. Pidän siitä, ettei kaikkea voi arvata ennalta. Jännittävä ja mukaansa tempaava opus.

Välilukemisena Emily Giffinin Rakkaus lainassa. No, kyllä se menetteli sateisena päivänä. Hyvin ainakin nukutti.

Aloitin loppupuolella taas uuden putken, mutta siitä lisää tuonnempana.

P.S. Kuvasta puuttuvat jo kirjastoon palauttamani kirjat.

 

Teksti: Plaza
Avainsanat: Agatha Christie, Anna Kaisa Iivari, Emily Giffin, Jaana Taponen, Jane Green, kesälukemista, Liza Marklund, Mary Higgins Clark, Tuija Lehtinen

Kommentit

Jee, hieno lista Jaana! Ja kiva, kun muistit palauttaa kirjat! Minä uusin lainojani kaiken aikaa netin kauttaa. Kai siihen jossain vaiheessa tulee stoppi :).

Oma kommentti