Muodikkaasti aikamatkalla

Olen Titanicilla 12-vuotiaan Louisen kanssa ja olen jännittynyt. Miten me sinne jouduimme? Selviämmekö me? Mitä tapahtuu kaikille muotivaatteille?

Mikä mahtava reissu! Vaikka koko kevään mietin, että kerran vielä, kun joku sanoo Titanic, näytän kyllä mistä jäävuoret on tehty tai ainakin mitä tapahtuu kun niihin törmää. Joka helkkarin lehti oli täynnä Titanicia, kuka pelastui, kuka ei, soittiko orkesteri ihan loppuun asti vai mitä tapahtui. Ja montako suomalaista oli mukana… Koko aihe kyllästytti jo ihan älyttömästi.

Samoin kuin Guggenheimin museohanke. Sitä vatvottiin ja vatvottiin, vaikka järkikin sanoo, että kannattaa satsata oman maan museoihin eikä amerikkalaisiin säätiöihin.

Aloittaessani lukea Bianca Turetskyn  Muotimatkaajaa Titanicin kannella (WSOY), olin viittä vaille jättää sen lukematta, ihan nimen takia. Titanic-kylläisyysaste oli ihan huipussaan. Tulisin kohta merisairaaksi jo pelkästä nimen kuulemisesta.

Mutta yllätyin ja ihastuin. Kirja on luultavasti kirjoitettu minua nuoremmille, koska päähenkilö on vain 12-vuotias. Välillä hän tosin näyttelee 17-vuotiasta näyttelijätärtä. Ovelasti vintagevaatteiden ympärille kudottu juoni heittää 12-vuotiaan Louisen aikamatkalle Titanicille ja tapaamaan sen matkustajia, kuten Benjamin Guggenheimin ja muotisuunnittelija Lucilen.

Hauskan ja nokkelan juonen lisäksi minua ilahdutti Sandran Suyn kaunis kuvitus.

Mietin pitkään, miksi aikuisten kirjoissa ei ole kuvia? Itse asiassa minä pitäisin siitä, onhan lehtien jatkokertomuksissakin kuvitus, miksei siis kirjoissa? 

Teksti: Plaza
Avainsanat: Bianca Turetsky, guggenheim, kirjan kuvitus, Muotimatkaaja titanicin kannella, sandra suy, titanic

Kommentit

Oma kommentti