Kikatusta makuuhuoneessa

Aamupalana: Cecelia Ahern: Tyttö peilissä (Gummerus)

Lounaaksi: Viva

Välipalana: Netissä surffailua

Illallinen: David Foenkinos: Vaimoni eroottinen potentiaali (Gummerus)

Olen hämmästynyt. Luin innolla Cecelia Ahernin uusimman teoksen, oikein ahmimalla. Hämmästyin ja yllätyin, se oli aivan erilainen kuin hänen aikaisemmat kirjansa, ulkoasua myöten. Kirjassa on kaksi novellia, nokkelat juonet, kirjoitustyyli on houkuttelevaa.

Aiemmin olen luokitellut hänet kepeäksi hömppäkirjailijaksi, mutta nyt sain aivan toisenlaisen käsityksen. Ehkä hän on löytämässä jotain uutta, joka tapauksessa kirja kannattaa lukea.

 

 

 

Mutta varsinainen ilopilleri on David Foenkinosin Vaimoni eroottinen potentiaali. Mieheni sai taas heräillä naurunpurskahduksiini ja hekotukseeni keskellä yötä. Tämä kirja on todellinen aarre!

On hauskaa nukahtaa hyvällä mielellä.

 

 

 

 

Joanne Nadinin Yksinkertaista elämää, Rachel Riley, Gummerus, on ratkiriemukas. Aivan tavallisten asioiden kertominen teinitytön näkökulmasta on hauskaa luettavaa. Kikatusta kuului jälleen makuuhuoneestamme ja usein. Rachel tuskailee poikaystävien välissä, ihastuu nopeasti ja seikkailee Facebookissa. Samalla voi kokea myötähäpeää ja samaistua Rachelin tunnelmiin, vaikka omasta nuoruudesta onkin jo vierähtänyt jokunen vuosi.

 

 

 

 

Mari Strachan, Hiljaisuus soi h-mollissaSen sijaan Mari Strachanin Hiljaisuus soi h–mollissa, Karisto, on surullinen ja lempeä kirja. Maailmaa katsellaan 12-vuotiaan Gwennin silmin. Hän rakastaa eläimiä ja lukemista, ja öisin hän osaa lentää. Viehättävä tarina perheestä, jossa kaikki ei ole siten miltä näyttää.

 

 

 

 

 

Olen miettinyt suhdettani kirjoihin, himoitsen niitä edelleen, mutta olisiko sittenkin aika siirtyä sähköisen kirjan lukijaksi? Meille ei mahdu enempää kirjoja. Hyllyt tursuavat ja pursuavat, hyvä kun pysyvät liitoksissaan. Kirjoja on ladottu kahteen riviin ja koska en näe niitä takana olevia kirjoja, en muista niiden olemassaoloa. Näin ollen saatan ostaa  saman kirjan uudelleen ja niin olen totisesti tehnytkin. Parhaimmillaan minulla on ollut neljä samaa kirjaa.

Onko sähköinen kirja pelastukseni?

Teksti: Plaza
Avainsanat: Cecelia Ahern, David Foenkinos, Gummerus, Hiljaisuus soi h–mollissa, Joanne Nadin, Karisto, Mari Strachan, Rachel Riley, Tyttö peilissä, Vaimoni eroottinen potentiaali, Viva, Yksinkertaista elämää

Kommentit

Oma kommentti