Terveisiä kirjahyllystä

John ´Farrell: Yllätys, yllätysAamupalana: Shampoopullon tekstit. Että on ärsyttävä ulkoasu pullolla. Ostaessani sen, ensin ihastuin sitten vihastuin. Shampoo sinänsä on hyvää, mutta en jaksa joka aamu tavata noin 30 syytä käyttää kyseistä tuotetta. Ei auta vaikken voi pitää suihkussa edes laseja. Inhottavaa kun on pakko lukea kaikkea!

Lounaaksi: Anna

Välipalana: Iltapäivälehdet

Illallinen: Pino lukemattomia aikakauslehtiä edelleen. Mistä niitä oikein kertyy? Pakkoko minun on tilata kolmea puutarhalehteä, kahta mökkilehteä ja erinäisiä antiikki- ja sisustuslehtiä?

 

Olen riemastunut. Yksi hauskimmista kirjoista, joita olen lukenut, on John O´Farrellin Terveisiä perheestä (Otava). En pystynyt sitä tirskumatta lukemaan ja kun yleensä luen yöt, myös mieheni sai tuta kirjan hauskuuden. Hän heräili hohotukseeni aika ajoin. Mieheni ei ollut kiinnostunut lukemaan kirjaa.

Terveisiä perheestä kertoo nokkelasti englantilaisen perheen arjesta ja mielettömästä kilpailusta lasten kouluista. Vanhemmat tekevät mitä tahansa suojellakseen lapsiaan ja varmistaakseen näiden pääsyn huippukouluihin. Äiti suorastaan uhrautuu tyttärensä puolesta. Herkullista satiiria, kipinöivää dialogia, nauruhermoja kutkuttavaa sanailua.

Ihailen kirjoittajan kykyä eläytyä naiseksi. Miten hyvin hän tavoittaa naiseuden ytimen kaikkine omituisuuksineen. Ihastuttava kirja.

Heti perään löysin kirjahyllystäni samaisen kirjailijan Yllätys, yllätys (Otava). Alun perin ostin sen komean kannen (kansi Joel Melasniemi) vuoksi. Luin sen viikonloppuna ja sama rento humoristinen ote löytyi tästäkin opuksesta. Mies haluaa hinnalla millä hyvänsä julkkikseksi ja keksii oivan keinon. Aihe on kiinnostava jo senkin takia, että olen itse töissä sensaatiolehdessä. Voisiko sama tapahtua meillä Suomessa? Pistää miettimään.

Teksti: Plaza
Avainsanat: John O´Farrell, Otava, terveisiä perheestä, yllätys, yllätys! Joel Melasniemi

Kommentit

Runot ja värssyt ovat kyllä kivoja. Minä luin lapselleni kaikki Walt Disneyn klassikot, kun hän oli pieni ja Valittujen Palojen Lasten Kuvaraamatun ja nyt hän on jo rippikoululainen.

Oma kommentti