Zafonin Enkelipeli vie lukijan Barcelonaan

Carlos Ruiz ZafónCarlos Ruiz Zafón tekee paluun lumoavalla lukuromaanilla. Zafónin läpimurtoromaani Tuulen varjo nousi bestselleriksi heti ilmestyttyään vuonna 2001 ja on siitä lähtien löytänyt satojatuhansia uusia lukijoita joka vuosi. Tuulen varjo on eniten myyty espanjalainen romaani sitten Don Quijoten. Zafónin uutuus Enkelipeli vie lukijan jälleen vanhan Barcelonan mystisille kujille ja Unohdettujen kirjojen hautausmaalle.

Enkelipelin tapahtumat sijoittuvat maailmansotien väliseen Barcelonaan, aikaan, jota leimaavat poliittiset levottomuudet ja nousevan fasismin varjo. Barcelona on entisellään: mystinen, sateinen, kauniin pelottava – lumottu ja kirottu kaupunki, jossa kauneus, suru ja hulluus lyövät kättä.

Enkelipeli on samaan aikaan traaginen rakkaustarina, kutkuttava rikosdraama ja veijariromaani. Lisäksi se on ylistys kirjojen maailmalle, lukemiselle ja kirjoittamiselle. Luvassa on siis todellista kesäherkkua kaikille kirjoja rakastaville! Zafón tietää, miten lukijaa pidetään pihdeissä ja ripottelee matkan varrelle pieniä johtolankoja ja viittauksia tuleviin tapahtumiin. Lukijaa odottavat lukuisat herkulliset yllätykset ennen viimeistä sivua.

Zafón on kertonut kirjoittavansa neljän romaanin sarjan, joiden tapahtumat sijoittuvat vanhaan Barcelonaan ja Unohdettujen kirjojen hautausmaalle. Ne eivät kuitenkaan ole toistensa jatko-osia, vaan jokainen romaani johdattaa lukijan syvemmälle Unohdettujen kirjojen hautausmaan salaisuuteen. Romaanien lukemisjärjestyksellä ei ole väliä. Enkelipeli itse asiassa sijoittuu aikaan ennen Tuulen varjoa.

 

Ruiz Zafón kirjoittaa briljantisti, tavattoman vetävästi ja ennen kaikkea sivistyneen ja kirjallisuutta rakastavan kirjailijan parhaalla ammattitaidolla.” Helsingin Sanomat 25.5.2009

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta

Comments

Teksti:Emmi Jäkkö
Avainsanat: Barcelona, fasismi, hautausmaat, Jatko-osa, kirjallisuus, kirjat, romaanit, salaisuus, uutuudet, veijariromaanit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *