Virpi Hämeen-Anttila, Päivänseisaus ja toteutumattomat unelmat

PäivänseisausKoskettava romaani viulistista ja kirjailijasta, joiden keski-ikäiseen elämään toteutumattomat unelmat palaavat kummittelemaan.

Paula on luopunut aikoinaan sooloviulistin urasta ja tyytyy soittamaan alttoviulua kvartetissa, toisten varjossa. Hänen avioliittonsa on rikkoutunut, ja nyt lapsetkin ovat lentämässä pesästä. Erik ei saa kirjoillaan toivomaansa menestystä, eikä hän vielä viisikymppisenäkään osaa päättää, haluaako perheen vai ei. Molemmilla on tunne, että he ovat oman elämänsä väliinputoajia.

Kun Paula ja Erik kohtaavat, käy ilmi, että Erik on tuntenut nuorena Paulan pikkusisaren, jonka vuosien takainen kuolema yhä painaa Paulaa. Erik on ollut salaa ihastunut myös Paulaan ja kiinnostuu tästä uudelleen. Mutta onko hänen tunteensa vain halua paeta nykyisyyttä? Voiko Paula rakastaa enää ketään Ollin, aviomiehensä, jälkeen? Mitä tapahtuu elämän taitoskohdassa, kun unelmien ja menneisyyden kanssa on saatava tilit selviksi?

Virpi Hämeen-Anttila (s. 1958) on indologi, tietokirjailija, kuvittaja ja mm. intialaisen kirjallisuuden suomentaja, joka on romaaneillaan Suden vuosi, Alastonkuvia, Kolmastoista lapsi, Perijät, Sokkopeli ja Muistan sinut Amanda vahvistanut asemansa lukijoiden suosikkina. Hänen esikoisromaanistaan on tehty myös elokuva. Tyttärensä Maria Hämeen-Anttilan kanssa hän on kirjoittanut kolmiosaisen nuortenromaanisarjan Nietos.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: alastonkuvat, alttoviulu, aviomiehet, elokuva, keski-ikäiset, kirjallisuus, kuolemat, romaanit, tietokirjailijat, viulistit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *