Viis vapusta ja pääsiäisestä – huomenna ilmestyy Susipalatsi

SusipalatsiRasti kalenteriin – huomenna se on saatavilla! Brittikirjailija Hilary Mantelin romaani Susipalatsi (Teos).

Fiilis on vähän sama kuin pissiksillä, jotka jonottavat huippusuunnittelijan luomusten halpisversioita henkkamaukkojen ovilla tunteja ennen H-hetkeä.

Joitakin uutuuskirjoja odottaa kuin ilmestystä.

SUSIPALATSI on käännös Mantelin palkitusta Wolf Hall -romaanista, joka kertoo fiktion keinoin Henrik VIII:n neuvonantajasta Thomas Cromwellista. Todennäköisesti luvassa on väkevää historiaa. 1500 -luvun mahtihallitsija Henrik on tullut tunnetuksi muun muassa siitä, että hän pani muutamankin vaimon pään vadille ja kietoi siinä sivussa katolisen ja protestanttisen kirkon suhteet entistä pahempaan solmuun. Cromwell taas on uskomaton esimerkki sosiaalisesta noususta rapaköyhyydestä vallan saleihin.

MITÄ intoilustani voi päätellä? Rakastan historiaa ja kansainvälinen bestseller-kohkaus tarttuu minuun helposti. Lukuisat teosta ylistävät lehtijutut ja kirjailijan saama Booker-palkinto valavat öljyä liekkiin. Tunnelmaa nostatti vielä uusin Gloria-lehti, joka jututti kirjailijaa cromwellilaisessa miljöössä.

MantellMantel itse uskoo lukijoita kiehtovan se, miten samanlaisia ja kuitenkin erilaisia 1500-luvulla eläneet kuninkaalliset olivat. Menneisyydessä juonittelun ja rakastamisen panokset olivat kuitenkin toista luokkaa kuin tänään. Väärästä eleestä saattoi mennä henki.

Minkä kirjan odotus sinua on viimeksi poltellut? 🙂

 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: historia, ihmiset & ilmiöt, kirjailijat, kirjankustannus, kirjat, kritiikki, lehdet, palkitut, politiikka

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *