Viikon varrelta: Avaimen syysillanvietto

IHANAA, perjantai. Piristysruiskeita syksyyn kääntyneellä viikolla olivat Otavan syyskirjapressi, Liken lehdistölounas (siitä lisää huomenna) sekä Avaimen syyskirjailta, jota viettiin Ravintolalaiva Wäiskissä. Iltani ilahduttavin keskustelukumppani oli Jaakko Hämeen-Anttila.

SYMPAATTISEN Hämeen-Anttilan kanssa voi veistää juttua aiheesta kuin aiheesta. Me rönsysimme aina islamilaisen kulttuurin ymmärtämisestä naistenlehtihaastatteluihin ja tehokkaan markkinointiviestinnän kompastuskiviin.

Päivystävästä dosentista on moneksi: hän sai juuri Suomen tietokirjailijat ry:n Warelius-palkinnon ja julkaisee Avaimelta syysuutuuden yhdessä Inka Nokso-Koiviston kanssa. Teos Kalifien kirjastossa kertoo arabialais-islamilaisen tieteen synnystä ja kehityksestä. Onnittelut!

Avaimen syyskatalogista ruksasin lukulistalle muun muassa Marisha Rasi-Koskisen esikoisteoksen.

Eniten odotan Anu Silfverbergin uutta novellikokoelmaa He eivät olleet eläimiä. Kokoelman teemat ovat osin samoja kuin mainiossa Luonto pakastimessa (Teos, 2010) -esseekokoelmassa. Jos ette ole vielä ennättäneet tutusta Silfverbergin teoksiin, suosittelen niitä lämpimästi!

”Uskon, että monet kirjoittavat juuri siitä, mikä itseä mietityttää ja pelottaa”, Silfverberg sanoi. Kirjailija ei kaikkinensa saanut esseissä ”ulos systeemistään” hänen mieltään askarruttavia aiheita. Odotettavissa siis suoraa puhetta ainakin ihmisten ja eläinten suhteista.

Lisää tunnelmia (ja yllä oleva kuva) Avaimen illatsuista löytyy ainakin kirjablogi Lumiomenasta.

HARMITTELIN, etten ennättänyt Gallery Kalhama & Piipon avajaisiin. Mutta ei hätää: järkkäsin saman tien treffit galleristi Pilvi Kalhaman kanssa. Pääsette siis lähitulevaisuudessa kurkaamaan, miltä pääkaupungin paraatipaikalle siirtynyt galleria näyttää.

UUTISRINTAMALTA mieleeni jäi se, että monesta bloggaajasta on tätä nykyä tullut myös tietokirjailija. Tosi kiva huomata, että ihmisten ihan omille jutuille löytyy markkinarakoa. Guardianin uutinen halutuimmista kirjoista, joiden painos on loppunut pysäytti. Ykkösenä on Madonnan raisu kuvateos Sex. Voi elämä.

Kaikesta huolimatta: keveää viikonloppua.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: ajatuksia, Avain, bloggaus, ihmiset & ilmiöt, internet, kirjakauppa, kirjankustannus, media, syksy, tapahtumat, tietokirjat, uutuudet

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *