Vihdoin täällä: Dan Brownin Kadonnut symboli ylittää odotukset

Kadonnut symboliDan Brownin 14.12. julkaistava uutuus on 12 tunnin sisällä tapahtuva, huikaisevia paljastuksia vyöryttävä trilleri, jonka sisältö on pidetty viimeiseen asti salassa. Yksi asia voidaan kuitenkin paljastaa jo nyt: Kadonnut symboli on hyvä, henkeäsalpaavan hyvä.

Kun jännityskirjailija Dan Brown julkaisi vuonna 2003 neljännen romaaninsa, tuskin kukaan osasi aavistaa, millainen peto oli päästetty irti. Da Vinci -koodi kuohutti koko maailmaa Vatikaania myöten, ja kiivaan kohun jälkimainingit voi tuntea edelleen. Teos nousi 2000-luvun menestyneimmäksi jännitysromaaniksi, jota on kuuden vuoden aikana myyty maailmanlaajuisesti yli 81 miljoonaa kappaletta. Da Vinci -koodi on romaani, joka muutti maailmaa.

Da Vinci -koodin nostattaman valtaisan kohun keskellä kirjailija itse ei osallistunut keskusteluun, vaan pysyi hiljaa. Hänellä oli salaisuus. Dan Brown kirjoitti täyttä vauhtia seuraavaa teostaan, sillä professori Robert Langdonin seikkailut eivät suinkaan olleet vielä ohitse.

Hiljaisuus päättyi keväällä 2009, kun uuden teoksen nimi ja julkaisupäivä paljastettiin. Suomeksi romaania päästään lukemaan poikkeuksellisen nopeasti, sillä suomennos syntyy peräti kolmen kääntäjän yhteisvoimin. Kuusi vuotta kestänyt odotus palkitaan 14.12., kun Kadonnut symboli esitellään suomalaisille lukijoille.

Suuri Kuu kirjakauppa

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kirjailija, professorit, romaanit, salaisuus, symbolit, trilleri, uutuudet, Vatikaani

Kommentit

Lukihan tuon, mutta ihan liian samanlainen oli omasta mielestäni kuin Da Vinci -koodi. Kirjaa olisi myös mielestäni voinut reilusti lyhentää. Nyt tarina tuntui välillä junnaavan paikoillaan.

Ei kovin jännittävä olut, mutta oikein hyvää luettavaa. Olisi luullut että kuuden vuoden tauon jälkeen olisi tullu parempaa materiaalia…

”Kadonnut symboli ylittää odotukset” -otsikko täytyy olla pilvessä kirjoitettu. Niin huono tuo Brownin uusin on.

”Teos nousi 2000-luvun menestyneimmäksi jännitysromaaniksi” on aika paljon sanottu, kun 2000-luvusta on eletty prosentin verran. Nämä Plazan arvosteluthan poikkeuksetta kehuvat kirjoja, eli kaupalliset tahothan näitä täällä ylläpitävät, mutta jotain rajaa saisi kehuissa olla.

Da Vinci -koodi muutti maailmaa ehkä saman verran kuin Titanic-elokuva, eli ei juuri yhtään, se oli vain kassamenestys.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *