Vesa Sirénin teos Suomalaiset kapellimestarit on voittanut vuoden 2010 Tieto-Finlandian

Suomalaiset kapellimestaritVesa Sirenin Suomalaiset kapellimestarit on huikean kattava esitys Suomen kapellimestari-ihmeestä ja ansaitusti vuoden 2010 Tieto-Finlandian voittaja.

Suomalaiset kapellimestarit ovat käsite, jota ihastellaan maailmanlaajuisesti ja jota Pohjoismaiden lehdet ihmettelivät jo 1910-luvulla. Vesa Sirén kertoo menestystarinan 1880-luvun Robert Kajanuksesta professori Leif Segerstamin nykyisiin oppilaisiin. Omat lukunsa saavat tunnetut maestrot Esa-Pekka Salosesta Mikko Franckiin.

Sirén on penkonut arkistot, löytänyt Kajanuksen kadonneen kirjekokoelman, Sibeliuksen omakätisiä johtamisohjeita sekä haastatellut orkesterimuusikoita ja eri sukupolvien kapellimestareita Paavo Berglundista ja Jorma Panulasta lähtien. Hän on seurannut kapellimestarien työtä ympäri maailman ja vie lukijat harjoituksista konsertteihin ja kulissien takaisiin jälkipeleihin.

”Vesa Sirénin kirja tarjoaa kiehtovan katsauksen kapellimestareiden arkeen ja juhlaan.” – Helsingin Sanomat

Musiikkitoimittaja Vesa Sirén (s. 1967) on aiemmin julkaissut teoksen Aina poltti sikaria – Jean Sibelius aikalaisten silmin (2000).

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *