Valtakunnallinen lukuhetki, ekaluokkaisille 60 000 lastenkirja

Valtakunnallinen lukuhetkiSuomen ensimmäistä Valtakunnallista lukuhetkeä vietetään 23.11. WSOY:n kirjallisuussäätiö haastaa kaikki suomalaiset hiljentymään kirjan ääreen klo 19–19.15.

– Puolustamme lukemista digitaalisen viestinnän maailmassa, missä kirja ei enää ole itsestäänselvyys. Hektisessä nykymaailmassa kirjat ja niiden sisällöt tahtovat jäädä viihteellisempien ajanvietemuotojen alle, vaikka kirjojen tarinat ovat kiehtovin ja kehittävin mahdollinen fantasiamaailma, sanoo WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies, dosentti Liisa Suvikumpu.

Idea on loistava, sillä lukemisen ylläpitäminen on oman kielen kehittymisen kannalta ensi arvoisen tärkeää, vaikka digitaalisen materiaalinkaan lukemista ei pidä väheksyä. Lapsien totuttaminen koulukirjojen ohella myös muuhun painettuun kirjallisuuteen antaa kuitenkin erilaisen lukukokemuksen kuin verkosta usein selailemalla lukaistu sisältö.

Osana tapahtumaa kirjallisuussäätiö lahjoittaa kaikille noin 60000 ekaluokkalaisille oman kirjan. Kouluille lähetetyissä paketeissa on monipuolinen valikoima lastenkirjoja, joista opettajat valitsevat, minkä he kullekin oppilaalle antavat.

– Haluamme luoda kaikille koulunsa aloittaville lapsille myönteisen mielikuvan kirjoista, kirjallisuudesta ja lukemisesta. Kaikilla lapsilla ei ole omaa kirjaa tai jokapäiväinen lukeminen ei ole itsestäänselvyys. Toivomme, että ikioma kirja herättää iloa ja ylpeyttä.

Kirjojen postitus kouluille on aloitettu, ja kukin koulu jakaa ne oman aikataulunsa mukaan tämän vuoden puolella.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Valtakunnallinen lukuhetki

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *