Uusi valtakunnallinen kirjallisuuspalkinto haastaville kotimaisille romaaneille

Lukeminen on pääasia -kampanjaUusi valtakunnallinen kirjallisuuspalkinto on syntynyt ja saanut ensimmäiset ehdokkaansa. 10 000 euron Jarkko Laine -palkinnosta kilpailee kolme kotimaista teosta: Kristina Carlsonin romaani Herra Darwinin puutarhuri (Otava 2010), Juha Kulmalan runokokoelma Emme ole dodo (Savukeidas 2009) ja Erik Wahlströmin romaani Kärpäsenkesyttäjä (Schildts 2010).

Kahden vuoden välein jaettava Jarkko Laine -palkinto myönnetään kahden edellisen kalenterivuoden aikana julkaistulle haastavalle kotimaiselle teokselle. Ensimmäisen kerran palkinto myönnetään toukokuussa 2011 Turussa. Palkinnon rahoittavat Haavikko-säätiö, Otava, Otavamedia, Turun kaupunki, Turun yliopisto ja WSOY ja palkintoa hallinnoi Jarkko Laineen seura ry. Palkintoraadissa istuvat mm. Turun yliopiston rehtori Keijo Virtanen sekä kirjailijat Paula Havaste, Kari Hotakainen, Torsti Lehtinen, Joni Pyysalo ja Vuokko Tolonen.

Palkinto on nimetty kirjailija Jarkko Laineen (1947–2006) mukaan. Laine oli monipuolinen ja tuottelias kirjailija, runoilija ja kääntäjä. Laine palkittiin neljästi kirjallisuuden valtionpalkinnolla ja hänet tunnetaan myös lauluteksteistä. Tiesitkö, että muun muassa Rauli ”Badding” Somerjoen tunnetuksi tekemät kappaleet ”Bensaa suonnissa”, ”Fiilaten ja höyläten” sekä ”Kauas pilvet karkaavat” ovat lähtöisin Jarkko Laineen kynästä?

Niin, ja miten sinä määrittelisit ”haastavan kirjallisen teoksen”?

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kilpailut, kirjailijat, romaanit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *