Uusi maailmanpolitiikan tabloidi


Tabloidit ovat kovassa huudossa. Suomessa taskukirjana julkaistu Le Monde Diplomatique sulautui uuteen muotoon venäläisen Novaja Gazetan kanssa.

 

Juttuja Into kustannuksen painotuoreeseen julkaisuun valikoidaan Novaja Gazetan ohella kansainvälisistä diploista. Novaja Gazeta on viimeisiä riippumattomia sanomalehtiä Venäjällä. Lisäksi mukana on maailmalla tunnettujen ajattelijoiden kolumneja ja artikkeleita.

Tabloid-muoto oli hyvä ajatus. Artikkeleille jää enemmän tilaa ja lisää pintaa avautuu myös kuvareppareille ja sarjakuville.

Ensimmäinen numero on tuttua kriittistä asiaa polttavista maailmanpolitiikan ongelmista sekä niistä meteliä pitävistä aktivisteista. Erityisen huomion saa arabimaiden vallankumous. Esiin tulee hyvin se, että massojen mobilisaatio on aina monen tekijän summa – on kyseessä sitten amerikkalainen Occupy-liike tai egyptiläinen nuoriso. Pelkkä Facebook ei siihen riitä.

Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa ja sitä voi ostaa ainakin Akateemisesta kirjakaupasta sekä Rosebud-myymälöistä. Tykkään. Näitä juttuja lukee harvemmin Hesarista.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: Into Kustannus, kansainvälinen politiikka, Le Monde Diplomatique, lehdet, maailmanpolitiikka, Novaja Gazeta, politiikka, tabloidi

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *