Ulla-Maija Paavilainen kirjoitti romaanin naisesta ”voimavuosien” puristuksessa

ÄkkilähtöKun Hannan työpaikka menee nurin ja mies ilmoittaa muuttavansa toisen naisen luo, Hanna jää totaalisesti tyhjän päälle. ”Onko ihminen enää olemassakaan, kun sähköposti ei kilahtele eikä kännykkä hätistele kesken palaverin?”

Hanna on matkatoimistovirkailija, työnantajan toiveuni, jonka pitkä kokemus on opettanut kartoittamaan suvereenisti niin kunkin kohteen erityispiirteet kuin asiakkaiden ominaisuudet. Omasta elämästään ja avioliitostaan hänellä on huomattavasti hatarampi käsitys. Tapahtuu se, minkä Hanna ei ikinä ajatellut olevan mahdollista: hän jää työttömäksi ja yksin.

Eikä siinä kaikki. Kodin on vallannut raskaana oleva tytär oudonnimisine poikaystävineen, ja nuoripari edellyttää ykkösluokan palvelua parikymppisten itsestään selvään tapaan.

Nämäkö olivat ne naisen parhaat vuodet, ne 40+, jolloin kaikki on mahdollista?

Äkkilähtö on Ulla-Maija Paavilaisen kolmas romaani

Ulla-Maija Paavilainen (s. 1955) on työskennellyt yli 30 vuotta toimittajana useissa sanoma- ja aikakauslehdissä. Me Naiset -lehden vastaavana päätoimittajana hän toimi 18 vuotta. Taloussanomat-lehden kolumnistina Paavilainen työskenteli vuosina 2004 – 2007. Vuodesta 2002 lähtien hän on työskennellyt kehittämänsä naisille suunnatun liikuntalehti Sportin päätoimittajana. 

Paavilaiselta on aikaisemmin julkaistu romaanit Sinulle luotu (2007) ja Sokerisiskot (2008)

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: aikakauslehdet, äkkilähdöt, avioliitto, liikuntalehdet, romaanit, työttömät

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *