Turun kirjamessut – snapshots

Terveissi Turust! Kirjamessut kuhisivat väkeä (samaan aikaan käynnissä olleista ruokamessuista ei ollut ainakaan haittaa). Tunnetut nimet vetivät lavojen ääreen, pienet kustantamot olivat isoja enemmän esillä. Ilta päättyi ravintola TINTÅÅN ja kirjaihmisten kansoittamaan olutkapakkaan APTEEKKIIN. Kuvia ja tunnelmia, olkaa hyvä.

Löysin Pekka Vuoren hersyvät piirrokset.

Kari Hotakaisen huoneentaulussa lukee kutakuinkin näin: ”Emme tee yleistyksiä, vihaamme karikatyyrejä, olemme siis romaanikirjailijoita.” Teoksessa Jumalan sana (Siltala) Hotakainen kuvaa tästä vinkkelistä pörssipomoa.

Alivaltiosihteeri(t) vauhdissa. Joukossa virallisuus tiivistyi.

Jari Tervon romaanissa Layla (WSOY) niin suomalaiset kuin kurdimiehet yrittävät periä ”kunniaansa” alistamlla naista. Parittaja ja prostituoitu saavat inhmilliset kasvot. ”Ei ole hyviä ja pahoja ihmisiä. On vain ihmisiä”, Tervo sanoi Esa Silanderin haastattelussa.

SAMMAKKO on turkulainen pienkustantamo.

Marie Amelie asui kahdeksan vuotta pakolaisena Norjassa ilman papereita. Hän kirjoitti kokemuksistaan kirjan Luvaton norjalainen (Into).

Kjell Westö treffasi fanejaan.

Norjalainen Karl Ove Knausgård oli yksi messujen vetonauloista. Toimittaja Annika Hällsten jututti.

Brittikirjailija Marina Lewyckan uutuusteos Meidät kaikki on tehty liimasta (Sammakko) innosti ex-kansanedustaja Janina Andersonia. Kirjailija ottaa teoksessaan kantaa muun muassa Lähi-Idän konfliktiin.

Avaimen Anna-Riikka Carlson haastatteli Anu Silfverbergiä ja Helmi Kekkosta. Molemmat leidit ovat työstäneet uutuusteoksiaan Villa Kivessä. Silfverberg synntti novellikokelman, Kekkonen toisen romaaninsa.

Juba Tuomola signeerasi Akateemisen pisteellä.

Miina Äkkijyrkän lehmä ammuu Turun kaupunkikirjaston pihalla.

 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: ajatuksia, ihmiset & ilmiöt, kirjakauppa, kirjamessut, kirjankustannus, kirjat, lukeminen, pientä kivaa, Ruoka, tapahtumat

Kommentit

Tintå on aivan mahtava mesta, jota voi suositella kaikille Turussa kävijöillä ja vaikka siellä asuvillekin!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *