Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja levittää joulumieltä Facebookissa

Mielensäpahoittaja”Näin S-marketin edessä joulupukin. Pokkis-Väinö se oli, vihdoinkin saanut töitä. Lapsi laitettiin syliin ja sitten otettiin valokuva. Ei jää sellaisesta hyvä mieli eikä muisto vaan trauma.”

Tuomas Kyrön romaani Mielensäpahoittaja esittelee 80-vuotiaan oikeamielisen suomalaismiehen, joka ehdottaa ystävänpäivän tilalle Pitäydytään omissa asioissa -päivää ja vastustaa moottoritietä, koska ”routavaurio on luontainen nopeusrajoitus”. Jouluna kinkun sijaan tarjottu kalkkuna pahoittaa mielen perin pohjin.

Maailma muuttuu, mielensäpahoittaja ei. Onneksi parhaat asiat pysyvät: hanurimusiikki ja Kuusikodissa vuodeosastolla makaavan vaimon kämmen omassa kämmenessä.

Aikaisemmin tänä vuonna ilmestynyt Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja on noussut joulun kynnyksellä uudelleen hitiksi. Mielensäpahoittaja jakaa joulumieltä muun muassa Facebookissa julkaistavassa joulukalenterissa pettämättömällä lakonisuudella ja totisuudella.

On ihmisellä lupa syödä kerran vuodessa ylettömästi sikaa. Ei ole. Tuovat pöytään ja perinteeseen kalkkunan, uudistajat ja miniä. Kyllä on linnun paikka taivaalla.

Tuomas Kyrö (s.1974) on sukupolvensa monipuolisimpia, aktiivisimpia ja kiitetyimpiä kirjailijoita. Mielensäpahoittaja on kiitetyn ja palkitun Tuomas Kyrön (s.1974) seitsemäs kaunokirjallinen teos.

Osta tämä kirja Suuresta Kuusta

Comments

Teksti:SSKK

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *