Tulossa tällä viikolla: Runokuu

Runokuu 2011 -logoSeitsemättä kertaa järjestettävä kirjallisuusfestivaali Runokuu tarjoaa monipuolista kirjallisuusohjelmaa eri-ikäisille lukijoille, kuuntelijoille ja kirjoittajille. Kun koko kesä on ollut yhtä rock´n´rollia, niin nyt voit heittää kuulosuojaimet nurkkaan ja nauttia festaritunnelmasta lukulasit nenällä! Runokuu järjestetään 26.8.-1.9.

”Pysyäkseen elinvoimaisena runouden on astuttava vuoropuheluun ympäristönsä ja muiden taiteenlajien kanssa. Tulevana kesänä Runokuu laajenee ensimmäistä kertaa käsittämään runouden ohella myös muut kirjallisuuden lajit proosasta näytelmiin ja laululyriikkaan.” – Anna Chydenius, Nuoren Voiman Liitto

Runokuu on mainio osoitus runon elinvoimaisuudesta. Tällä festarilla runo ei jää kansien väliin kirjahyllyyn vaan liikkuu keskuudessamme monella tavalla: muun muassa yksityisissä kodeissa (Runo kotiin -kirjallisuusillat), Taiteiden yössä (Runotusina), musiikin muodossa (Runokuun yhteiskonsertti Vierailta mailta) ja siltoja elokuvan suuntaan rakentaen (Lastuja – taiteilijasuvun vuosisata -keskustelu).

Tsekkaa koko ohjelma Runokuun nettisivuilta ja tee kalenterimerkintä. On aika nauttia runoista.

”Uin täällä kuin tykinkuula elohopeassa, missä tahansa

muussa nesteessä se uppoaisi heti

edeltä kulkeneen laulu joka painuu lampaan korvaan, mutta vain lampaan

askeleen tavoin painaa ruohoon

polun kulkea kuin kotonaan

Jumalan selän takana”
(Suvi Valli, Ohijuoksija, 2011)
Suvi Valli on mukana Taiteiden yön Runotusinassa, Pe 26.8., Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, 3. krs, klo 18–21, vapaa pääsy.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kirjallisuus, kulttuuri, runo, tapahtumat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *