Tuhti lukupaketti: Anne Tyler, Mario Vargas Llosa ja Carol Shields

Otavan kirjasto tarjoaa uutuuksia keväisiin lukuhetkiin tai vaikka kuukauden kirjoiksi lukupiireille: Anne Tylerin romaani Nooan Kompassi kuvaa rakkauden voimaa ja anteeksiantoa, Mario Vargas Llosa vie lukijan mukaansa Tuhma tyttö -romaaninsa päähenkilön pakkomielteiseen rakkauteen ja Carol Shields parodioi hykerryttävästi kustannusalaa romaanissaan Kaiken keskellä Mary Swann.

Nooan kompassiRakastettu tarinankertoja Anne Tyler ja romaani Nooan kompassi

Hiljainen ja muiden tahtoon alistuva Liam joutuu ennenaikaiselle eläkkeelle luokanopettajan virastaan. Huonontuneen rahatilanteen pakottamana hän muuttaa pienempään asuntoon, mutta joutuu heti ensimmäisenä yönä murtovarkaan mukiloimaksi.

Aivotärähdyksen saanut Liam ei muista yön tapahtumista mitään. Hän saa kuitenkin avuntarjouksen neurologin vastaanotolla tapaamaltaan nuorelta naiselta.
Eunice antaa yllättävän sytykkeen Liamin hiipuneeseen elämään. Samalla Liam joutuu pohtimaan suhdettaan menneisyydessä tekemiinsä valintoihin.

Baltimoressa asuva Anne Tyler (s. 1941) on saanut lukuisia arvostettuja kirjallisuuspalkintoja ja sulattanut lämpimillä ja älykkäillä romaaneillaan myös suomalaislukijoiden sydämet.

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

Tuhma tyttöMario Vargas Llosa viettelee romaanillaan Tuhma tyttö

Nuori Ricardo rakastuu Lilyyn Limassa 50-luvun alussa, mutta tyttö katoaa. Vuosien aikana Ricardo törmää toistuvasti tähän kauniiseen, kameleonttimaiseen naiseen, joka esiintyy milloin vallankumoustaistelijana, milloin ranskalaisen diplomaatin vaimona tai japanilaisen rikollisen rakastajattarena. Ricardon rakkaus ei sammu, vaikkei hän koskaan saa vilpitöntä vastakaikua tältä alati muotoaan muuttavalta naiselta.

Mario Vargas Llosa (s. 1936) on Latinalaisen Amerikan arvostetuimpia kirjailijoita.

”Tuhma tyttö on kieroutuneen hurmaava, vastustamattoman viihdyttävä, vaikuttavan älykäs.” – The Washington Post

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

Kaiken keskellä Mary SwannCarol Shieldsin tarkkanäköinen parodia Kaiken keskellä Mary Swann

Ontariolainen emäntä Mary Swann luovuttaa lehden päätoimittajalle nipun kirjoittamiaan runoja juuri ennen kuolemaansa. Postuumisti julkaistut runot herättävät huomiota akateemisissa piireissä: miten navetassa elämänsä häärännyt maajussin vaimo on voinut kirjoittaa niin säkenöivästi?

Maalaisjärki törmää tieteelliseen korkealentoon, kun mysteeriä alkavat selvittää feministitutkija, likaisia keinoja kaihtamaton elämäkerturi, hissukka kirjastonhoitaja ja älyllään briljeeraava kustantaja.

Carol Shieldsin (1935-2003) herkullisesta romaanista on tehty myös elokuva.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: emännät, kirjastonhoitajat, lukupiiri, Mario, parodia, rakkaus, romaanit, Runot, tuhmat tytöt, uutuudet

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *