Toimistokuukkeli

Kaipaan enemmän vetäviä kirjoja johtajuudesta ja bisneksestä. Olisiko nyt käsissä sellainen? SDP:n puoluesihteeri, kansanedustaja Mikael Jungner julkaisi eilen kirjan Toimistokuukkeli (Helsinki-kirjat), jossa hän lupaa kyseenalaistaa johtamismyyttejä. Aineistona ovat Jungnerin omien oppien lisäksi talouden ajattelijoiden tuotokset, verkko ja päivittäinen uutissilppu.

 

Selasin kirjaa pikaisesti oman toimistopäiväni päätteeksi. Esipuheen on kirjoittanut Åbo Akademin organisaation ja johtamisen professori Alf Rehn. Rehnin vaikuttaa olevan Jungnerin kanssa samoilla linjoilla: hyvä johtaja antaa johdettavien kyvyille tilaa ja innostaa heitä eteenpäin.  Silti käskyttävää pomottamista löytyy vielä paljon eikä luovuus kuki.

Jungnerin ajatukset kiinnostavat, sillä hän on haistellut johtamiskulttuuria kahdessa hyvinkin erilaisessa organisaatiossa: Microsoftin kaltaisessa kansainvälisessä jättifirmassa sekä YLE:ssä.

Bongaan heti muutamia käypiä ajatuksia. Kuten sen, että työurien pidentämistä koskevan keskustelun ohella olisi hyvä keskustella myös siitä, miten töissä oikein työskennellään. Ja sen, että liiallisesta kontrollista kannattaa hellittää. Täytyy lukea loputkin.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: bisneskirjat, Helsinki-kirjat, johtaminen, Junger Mikael, kirjauutisia, media, politiikka, talous

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *