Tietokirjastipendi 68 koululaiselle

Lauri Jäntin säätiö ja Suomen tietokirjailijat ry jakavat tänä keväänä 68 koululaiselle stipendin tunnustukseksi siitä, että nämä ovat lukeneet aktiivisesti tietokirjallisuutta. Stipendien suuruus on sata euroa ja ne jaetaan koulujen kevätjuhlassa opettajien tekemien esitysten perusteella. Saajina ovat peruskoulun 9.-luokkalaiset ja lukiolaiset. Stipendin saajista poikia on 46 ja tyttöjä 22.

Lauri Jäntin säätiö ja Suomen tietokirjailijat ry kannustavat stipendillä koululaisia lukemaan tietokirjoja. Osana hanketta kouluille on kevään aikana tarjottu mahdollisuutta kutsua tietokirjailijoita kouluun kertomaan omista tiedonaloistaan.

Hankkeen taustalla on Lauri Jäntin säätiön ja Suomen tietokirjailijoiden huoli tiedonhankinnan pirstaloitumisesta ja lukuharrastuksen vähenemisestä. Oppilaat käyttävät yleensä varsin hyvin internetiä tiedonhankintaan, mutta netin rinnalle tarvitaan tietokirjoja syventämään tietoa. Kirja auttaa oppilasta muodostamaan asiasta kokonaiskuvan ja rohkaisee samalla omaan ajatteluun. Tietokirjoja lukevat oppilaat ovat vahvoilla, kun mitataan oppimistuloksia.

Tietokirjastipendin saajat opiskelevat seuraavissa kouluissa:

Arkadian yhteislyseo (Klaukkala), Cygnaeus-lukio (Jyväskylä), Espoon yhteislyseon lukio, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Helsingin yhteislyseo, Herttoniemen yhteiskoulun lukio (Helsinki), Hiidenkiven peruskoulu (Helsinki),  Hollolan lukio, Jakomäen peruskoulu (Helsinki), Joensuun lyseon lukio, Juhana Herttuan lukio (Turku), Kajaanin lukio, Kastellin lukio (Oulu), Kaurialan lukio (Hämeenlinna), Kissakuusen koulu (Karttula), Kokkolan yhteislyseon lukio, Kouvolan Lyseon lukio, Kuopion klassillinen lukio, Kämmenniemen koulu (Tampere), Lammin lukio, Lauttasaaren yhteiskoulu (Helsinki), Linnainmaan koulu (Tampere), Liperin koulu, Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio, Meri-Porin ympäristötiedelukio, Olarin lukio (Espoo), Parikkalan lukio ja Kirjolan koulu, Pogostan koulu (Ilomantsi), Pohjois-Tapiolan koulu (Espoo), Porkkalan lukio, Puropellon koulu (Turku), Pälkäneen lukio, Riihikallion koulu (Tuusula), Salpauksen lukio (Nastola), Seinäjoen lukio, Someron lukio, Taivalkosken lukio, Tampereen lyseon lukio, Tampereen normaalikoulu, Tikkakosken lukio, Turengin lukio ja yhteiskoulu, Turun lyseon lukio, Töölön yhteiskoulu (Helsinki), Vantaan seudun steinerkoulu, Viikin normaalikoulun lukio (Helsinki), Viitasaaren keskuskoulu, Vuosaaren lukio (Helsinki) ja Vääksyn yhteiskoulu.

Tietokirjastipendit jaettiin nyt toista kertaa.

Kuva: Suomen tietokirjailijat ry

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: koululaiset, stipendit, tietokirjat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *