Tervetuloa visiitille, toivottaa Lukupiirimyyjä

Lukupiireistä ja lukemisesta voi käydä juttelemassa paikan päällä. Kirjakaupalla.

Lukupiiri se on pienenpienikin piiri. Ennalta sopimaton.

Kirjakaupan hyllyjen välissä kokoontuu päivittäin kaksitaikuusi minilukupiiriä.

Tällä viikolla keskustelut käyvät rönsyävimmin pokkaripinojen äärellä. En ole itse lukenut kaikkea mitä myyn. Myönnän. Silmät ja ajatus kirkkaina.

Olen härski ja hyväksikäytän lukupiiriläisteni, asiakkaiden, muiden lukijoiden, blogistien ja kriitikoiden mielipiteitä kirjoista. Antaessani – joskus melkein väkisin – vinkkejä kesälukemisista.
 

Milloin tällöin kuulen huomautuksen ”Viimeksi suosittelit minulle…”, värähtää hetkellinen jännitys sydänalassa. Kerran olen saanut sapiskaa ’huonon’ kirjan suosittelemisesta. Siis antanut ymmärtää kirjan olevan ihan toisenlainen. Huh.
Silti yllytän heitä, jotka ummikkona uskaltautuvat ostamaan uudenlaisen kirjan, antamaan minulle palautetta seuraavalla kerralla, suositusteni tarkentumisen tähden.

Ihailen siviilirohkeita lukijoita. Ihailen lukijoita. Ihailen heitä, jotka aikovat lukea. Kunhan… Heitäkin nimittäin on.

Kirjaevankelistana yleissaarnaan – niin työssä kuin vapaa-aikana – kirjoista ja lukemisesta. Sen merkityksistä, ihanuudesta ja avaruuksista. Houkuttelen – by-the-way – muun tavaran ostajia ja varsinaisen asioijan mukana tulleita asiattomia puolisoita ja kavereita kirjoja vilkuilemaan.

Jos kesälomatiet tuovat sinut Kajaaniin, olet mitä’ tervetullein piipahtamaan Kajaanin Suomalaisessa kirjakaupassa. Päivystän siellä lähes koko kesän. Vain Runoviikon aikana minut bongaa kaupungilta, jostain runojen ja murteiden liepeiltä.

Aina on tilaa vielä yhdelle keskustelulle kirjoista.

 

Comments

Teksti:Lukupiirimyyjä
Avainsanat: kesälomalukemiset, kirjakauppa, lukupiiri, lukusuositukset

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *