Syys(kirja)ahdistus

NYT SE alkaa, kirjasyksy – kun kerran Hesarikin listasi viikonloppuna uutuuksia. Painotuoreiden lukutuotteiden lisäksi tyrkyllä on messuja, julkkareita ja kirjaillatsuja. Miten kaikesta oikein selviää hengissä?

Jospa ottaisin käyttöön Hesarin haastatteleman Sam Inkisen metodin? Yhdysvalloissa menestyvää yritystä pyörittävä supermies kirjaa pedantisti exceliin niin unen määrän, treenikilsat (harrastus = triathlon), töihin käytetyn ajan kuin yleiset fiilikset.

Kiinnostavaa luettavaa on totta vie luvassa. Kotona on jo pino, kiitos vaan arvostelukappaleista! Haaveilen samalla, että voisin lukea enemmän myös kansainvälistä kirjallisuutta. Sitä, josta puhutaan New York Timesissa ja Guardianissa nyt.

Taitaa olla mahdotonta. Kun listasin alkukesästä kotimaisten kustantamoiden katalogeista houkuttavia uutuuksia, niitä kertyi vuori. Elämänkertoja, esikoisia, omien lemppareiden tuoreimpia hengentuotteita. Hotakainen, Hassinen, Kyrö & co. – ei niitä voi ohittaa. Jos olen tosi tarmokas, saatan päästä haastattelemaankin.

Entäs jos tekisin inkiset? Kirjaisin ylös vaikka nukutut tunnit hektisimmän kirjapyörityksen keskellä, luettujen sivujen määrän per päivä, uintitreeneissä mieleeni tulleet juttuideat ja pulssin, jos pääsen haastattelemaan Hotakaista.

Puh. En sittenkään halua supernaiseksi. Lisäksi inhoan exceliä.

Yksi asia kuitenkin yhdistää minua ja Inkistä jo nyt: kumpikaan meistä ei kestä tuhlata aikaa huonoihin tv-ohjelmiin.

***
I am really starting to get worried about surviving the autumn months – it is THE BOOK SEASON in Finland. Our main newspaper Helsingin Sanomat just published LISTS of the key books which are to be published during the next few months. So many interesting titles are coming up! In addition, there will be fairs, press conferences, openings etc. etc. Hopefully I will also get the chance to meet some of the authors to discuss their latest work – so stay with me!

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: ajatuksia, kirjakauppa, kirjankustannus, listat, media, syksy, tapahtumat, vinkit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *