Suvi Höglund: Korjaa ja entisöi huonekaluja

Suvi Höglund, Korjaa ja entisöi huonekalujaSuvi Höglund: Korjaa ja entisöi huonekaluja, Otava, 2008

”Vielä 1900-luvun alkupuolella kaikki kotimaisista havupuista valmistetut huonekalut olivat peittomaalattuja. Jos siis näet öljytyn tai vahatun mäntykirstun tai -lipaston, on syytä epäillä, että huonekalusta on poistettu maalit. Kuinkahan moni upea koristemaalaus tai ootraus on tuhottu turhalla maalinpoistolla?”

Kirja opastaa kuunostamaan vanhoja huonekaluja suomalaisen perinteen mukaan. Kirja on tarkoitettu yhtä lailla huonekalujen kunnostusharrastusta aloittelevalle kuin alan opiskelijallekin. Tärkeintä kirjassa on, että se on suomalaista tekoa ja ottaa siten huomioon meidän huonekalujemme historian erityispiirteet.

Kirja tarjoaa lyhykäisiä tietoiskuja suomalaisten huonekalujen historiaan. Teos esittelee kaikki kunnostuspuuhassa tarvittavat työvälineet selkeästi. Naisenkaan ei tarvitse hämmentyä, kun mies puhuu Fein-sahasta tai teräsvillan karkeusasteikosta. Kuvat ovat selkeitä, havainnollistavia ja kuitenkin mukavan näköisiä. Kuvasarjat näyttävät vaihe vaiheelta, miten eri työvaiheet toteutetaan.

Epäilen silti hivenen, pystyisinkö täysin yksin toteuttamaan onnistuneesti huonekalujen kunnostustyötä ilman minkäänlaista kokemusta.

Kirja sopii innostuneelle puuhastelijalle, aloittelevalle huonekalujen kunnostajalle, jolla on aikaa ja askartelutilaa.

Ellit

Comments

Teksti:Anne
Avainsanat: Korjaa ja entisöi huonekaluja, Suvi Höglund

Kommentit

Hallo ihr lieben ,ich lese schon le4nger mit und muss oft semhunzcln . Ich finde es klasse was ihr macht und auch wie ihr es schreibt, macht weiter so :o)Ach ja und das Schuppenhe4uschen das haben wir auch gerade hinter uns und nach stundenlangem aufbau .. ich glaube es waren auch 3 Tage mit Pausen Grauslig. Wir sind froh das das Dingens steht :o)Liebe Grfcdfe und weiterhin viel Glfcck beim Aufbau *gg* Nicole

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *