Suomen lasten luontokirja on voittanut Vuoden Luontokirja -palkinnon

Suomen lasten luontokirjaLassen J. Laineen ja Iiris Kalliolan Suomen lasten luontokirja (Otava) on voittanut WWF Suomen Vuoden luontokirja 2010 -kilpailun. Kilpailun on nyt ensimmäistä kertaa voittanut lapsille ja nuorille suunnattu teos.

”Hyvä luontokirja voi monipuolisen fakta-aineiston avulla tuoda esiin luontoa tarkkailevan ihmisen kokemaa löytämisen iloa. Lasse J. Laineen ja Iiris Kalliolan kirjoittama ja monien luontokuvaajien valokuvilla täydennetty Suomen lasten luontokirja näyttää lapsille ja heidän vanhemmilleen, mitä kasveja ja eläimiä voi kohdata taajamissa, metsissä, niityillä, vesistöissä, soilla ja tuntureilla”, perustelee valintaa kilpailun lopullisen päätöksen tehnyt Helsingin yliopiston kansleri ja WWF:n hallintoneuvoston jäsen, professori Ilkka Niiniluoto.

”Asennekasvatusta ei tyrkytetä lukijalle, vaan se rakentuu hienovaraisesti askel askeleelta läheisemmän ja kaukaisemman luonnonympäristön kartoittamisen kautta. Laineen ja Kalliolan asiantunteva ja havainnollinen opus jatkaa ansiokkaasti Topeliuksen Luonnon kirjan opettavaista perintöä”, Niiniluoto jatkaa.

Kirjan tekijät, Lasse J. Laine ja Iiris Kalliola, ovat biologeja ja tietokirjailijoita. Laine tunnetaan lintuoppaistaan ja Helsingin Sanomien artikkeleista, Kalliola on kirjoittanut ja suomentanut lukuisia tietokirjoja luonnosta ja eläimistä. Kirjallaan he halusivat runsaalla ja visuaalisesti vetoavalla kuvituksella tuoda esiin Suomen luonnon monimuotoisuuden ja herättää lasten ja nuorten kiinnostuksen luontoa kohtaan.

”Suomen luonto on loputon elämysten aarreaitta, kunhan sinne vain löytää tiensä. Toivomme, että kirja innostaa aikuisia viemään jälkikasvunsa luontoretkille. Luonto antaa voimaa kaikissa elämänvaiheissa”, sanovat kirjan tekijät Lasse J. Laine ja Iiris Kalliola.
WWF on palkinnut Vuoden luontokirjan vuodesta 1978. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin 29 teosta.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *