Sormet sahramissa

Harvoin käy niin, että keittokirja saa innostumaan jonkun tietyn maan kirjallisuudesta. Sormet sahramissa – ruokaa ja kirjoja Intiasta (Avain) on sellainen. Seija Vilén & Anna Kortesalmi johdattavat viehättävällä tavalla sekä intialaiseen köökkiin että kirjoihin.

 

Kirja sisältää kosolti melko käytännönläheisiltä vaikuttavia reseptejä, joiden juju piilee mausteissa. Valikoituja kirjallisia teoksia tarkastellaan niiden ruokakuvausten kautta. Eikä sattumalta: monen merkittävän intialaistekijän teoksissa ruoka on keskeisellä sijalla. Sen avulla pidetään yhteyttä toisiin, rakastetaan, haetaan lohtua ja järjestetään maailmaa. Ruoka on myös usein käytetty metafora.

Kaikkiruokaisena jäin kaipaamaan kasvis- ja kalapainotteiseen kirjaan myös lihareseptejä. Enemmän olisin suonut näkeväni myös Kortesalmen kauniita valokuvia. Kutkuttaisi niin kovasti nähdä ihan jokainen ruokalaji.

Sormet sahramissa sopii vuodenaikaan. Joulun mieleen tuovat mausteet melkein jo haistaa ja maistaa siitä. Parasta on se, että kirjan luettuani kädessäni on lista uusista kiinnostavista kirjailijoista, joiden tuotantoon haluan ehdottomasti perehtyä.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: Avain, Intia, keittokirjat, kirjallisuus, Kortesalmi Anna, lukeminen, Ruoka, ruokakirjat, Vilen Seija

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *