Siri Hustvedt ja intensiivinen romaaniuutuus Lumous

LumousKun vastapäiseen taloon ilmestyy tuntematon taidemaalari, yhdeksäntoistavuotias Lily Dahl joutuu kiihkon valtaan. Hän ei voi olla katsomatta Edward Shapiroa ikkunastaan. Hän lumoutuu, haltioituu, rakastuu.

Lily Dahl haltioutuu koko nuoruuden voimalla salaperäisestä taidemaalarista. Taustalla häilyy myös Lilyn naapuri, omalaatuinen kirjallisuudentutkija Mabel, sekä pikkukaupungin eriskummalliset asukkaat salaisuuksineen. Eroottiset jännitteet etsivät purkautumistietään ja arvoitukset ratkaisuaan, kun Lily heittäytyy taiteen ja rakkauden taikapiiriin, jossa on tummatkin sävynsä.

”Lumous on kuin unta, joka on yhtä aikaa intensiivisen romanttinen ja levottomuutta herättävän aavemainen.” – Salman Rushdie

Norjalaistaustainen Siri Hustvedt (s. 1955) on kirjailija, kirjallisuustieteen tohtori ja taidekriitikko, joka hurmasi maailman romaanillaan Kaikki mitä rakastin. Siri Hustvedt asuu Brooklynissä New Yorkissa aviomiehensä Paul Austerin ja tyttärensä kanssa.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: aviomiehet, kirjallisuudentutkijat, Lily, nuoruus, pikkukaupungit, rakkaus, romaanit, salaisuus, taide, taidemaalarit

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *