Scifiä kesään

Alastair Reynolds: Prefekti

Euroopan suurin science fiction- ja fantasiatapahtuma Finncon täyttää Kaapelitehtaan 10.-12.7. Tänä vuonna kunniavieraana on walesilaissyntyinen kirjailija ja entinen astrofyysikko Alastair Reynolds. Like julkaisee Finnconissa hänen kirjansa Prefekti.

Reynoldsin tuore teos jatkaa sarjaa tulevaisuuden utopistisesta avaruusyhteiskunnasta, Timanttivyöstä. Tällä kertaa tähtien välinen trilleri etenee tavallistakin mystisemmissä merkeissä. Näkymättömät tunkeutujat uhkaavat pyyhkiä olemattomiin koko Timanttivyön, eikä poliisijohtajan, prefekti Dreyfusin, ole aivan helppo päästä oikeille jäljille.

Kilpajuoksu avaruuden voimien kanssa edellyttää kurkistuksia menneisyyteen, ennen kuin todelliset syylliset alkavat valjeta. Kuka onkaan Kellomestari? Ja miksi kuusikymmentä vuotta sitten kuolleella pikkutytöllä tuntuu olevan voimia, joita kukaan ei osannut edes kuvitella? Tarinan sankareiden lopulta hyväksyttävä se, että säilyttääkseen jotakin arvokasta on joskus oltava valmis luopumaan osasta sitä.

Vuonna 1966 syntynyt Alastair Reynolds on työskennellyt astrofyysikkona, mutta toimii nykyään vapaana kirjailijana. Like on aiemmin julkaissut häneltä aiemmin kuusi muuta avaruusoopperaa.

Reynolds signeeraa Akateemisessa kirjakaupassa 9.7. klo 15.30-16.30.

Lisätietoja Finncon -tapahtumasta.

Suuri Kuu kirjakauppa

 

Comments

Teksti:Meri Siippainen
Avainsanat: avaruus, avaruusooppera, Finncon, Kaapelitehdas, kirjailija, kirjakaupat, kirjat, Like, scifi, trilleri

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *