Rikoksia moneen makuun

Liken "Rikos kannattaa" sarjan uutuuksia.Kun aika käy rannalla tylsäksi tai sadesäät yllättävät mökkiläisen, mikäpä sen mukavampaa kuin heittäytyä salapoliisitarinan vietäväksi. Liken Rikos kannattaa -sarjassa ilmestyy lomien kynnyksellä kolme dekkariuutuutta.

Annika Sjögrenin Ei liikahda lehtikään on uuden ruotsalaisdekkaristin tiheätunnelmainen pelinavaus. 12-vuotias tyttö katoaa kotikaupungissaan keskellä päivää. Kun ruumis myöhemmin löytyy, alkavat idyllisen pikkukaupungin kulissit sortua. Päällisin puolin tavallisilta vaikuttavilla asukkailla on salaisuuksia, joiden he haluaisivat mieluummin pysyvän piilossa.

Sjögrenin psykologinen rikosromaani viiltää auki ruotsalaisen pikkukaupungin ja koulumaailman mätäpaiseita kirurgimaisella tarkkuudella.

Kenelle? Kaikille niille, jotka ovat joskus tähyilleet autolautan ikkunasta ruotsalaisidylliä ja luulleet, että siellä on kaikki paljon paremmin..

 

Naapurimaan rikosgenreä edustaa myös kirjailija Åke Edwardson, jolta Like julkaisee nyt kymmenennen teoksen. Winterin viimeinen talvi on rikoskomisario Erik Winteristä kertovan sarjan komea päätös.

Lähtötilanne on tämä: kaksi naista löytyy murhattuina sängyistään ja rikoskomisarion rantatontille ajelehtii kuollut mies. Naisten poikaystäviä syytetään murhista, mutta rikospaikka antaa vihiä muusta.

Kaivaessaan muiden ihmisten menneisyydestä salaisuuksia, Winter joutuu kohtaamaan myös omat riivaajansa, jotka lopulta vievät hänet välienselvittelyyn Espanjan aurinkorannikolle Marbellaan.

Ruotsin luetuimpia kirjailijoihin kuuluva Edwardson ammentaa dekkarigenren perinteistä, mutta tuo teostensa maailmaan myös uusia sävyjä.

Kenelle? Perinteisten salapoliisiromaanien ystäville.

 

Kotimaisia dekkareja Like Kustannuksen kesässä edustaa Ari Paulowin Itämaista rakkautta. Teos jatkaa yksityisetsivä Jesse Hackmanin tutkimuksista kertovaa sarjaa.

Pelin palasiin kuuluvat väkivaltainen ryöstö oululaisessa thaibordellissa ja jäljettömin kadonnut itämainen kaunotar. Poliisia ei etsintätöihin voi palkata, joten toimeksianto lankeaa Jesse Hackmannille.

Lupakyttä ryhtyy penkomaan juttua räväkkään tyyliinsä ja pian Pohjanlahden tuulisella rannikolla sataa luoteja rikollisjoukkojen käydessä armotonta kamppailua laittomien markkinoiden herruudesta.

Itämaista rakkautta -romaanin tarina pitää lukijan otteessaan taattuun Pawlow- tyyliin, josta ei toimintaa, yllätyksiä ja huumoria puutu.

Kenelle? Humorististen rikostarinoiden ystäville.

 

Jos dekkarinälkä ei tyydyty vielä näillä, voi kesän lukupakettiin liittää muitakin rikosromaanien tyylinäytteitä. Sarjamurhaajafiktion aatelia tarjoileeJeff LindsaynDexter-sarja, jonka teoksista uusin ilmestyy syksyllä. Kovaksikeitetyn amerikkalaisen dekkarin kummisetä James Ellroy sopii vaativaankin makuun. Femme fataleja ja mustaa huumoria taas löytyy Norjan suosituimman rikoskirjailijan Kjell Ola Dahlin dekkareista. Ja olipa teos mikä tahansa, suuri kysymys säilyy: Kuka sen teki?…

Lisää dekkareita löydät: www.like.fi

Comments

Teksti:Meri Siippainen
Avainsanat: huumori, Like, murha, Norja, pikkukaupungit, rakkaus, rikokset, ryöstö, salaisuus, tyyli

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *