Puheenaihe: Inna Latiševan kirja Ryssänä Suomessa

Ryssänä SuomessaTämä kirja on nostanut puheenaiheeksi venäläisiin kohdistuvat ennakkoluulot, jotka ainakin Inna Latiševan mukaan elävät vahvana Suomessa. Latiševa kertoo oman tarinansa: Millaista on elämä toisen luokan kansalaisena maassa, jonka oli kuvitellut olevan unelmien täyttymys?

Leningradilainen Inna Latiševa muutti Suomeen vuonna 1990. Suuret odotukset karisivat nopeasti: avioliitto oli vaikea, puolison työttömyys vei kaksilapsisen perheen ahdinkoon, ja jatkuva vähättely nakersi itsetuntoa. Menestyneestä ja sosiaalisesta naisesta oli yhtäkkiä tullut hyljeksitty ryssä, jonka oma lapsikin karsasti äitinsä venäläisyyttä.

Sitkeän ja peräänantamattoman Latiševan ura lähti nousuun myös Suomessa, mutta ulkopuolisuuden tunne ei kadonnut. Hän kysyykin: olisiko suomalaisten jo aika korjata asenteitaan?

Viittä kieltä puhuva Inna Latiševa (s. 1955 Bakussa) on toiminut kansainvälisissä yrityksissä mm. vienti- ja toimitusjohtajana.

Kirjakauppa Suuri Kuu

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: avioliitto, ennakkoluulot, itsetunto, kansainväliset yritykset, kieli, kirjat, työttömyys, ulkopuolisuus, venäläiset, venäläisyys

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *