Pubiruokaa

Ilahdutin Kirjan ja ruusun päivän hengessä isäntää särmikkään huippukokin Gordon Ramsayn Pubiruokaa -kirjalla (Moreeni, 2011). Se lupaa paljastaa brittipubien parhaat reseptit.

”Olisipa pubeja, joissa tällaista ruokaa tarjotaan”, isäntä huokaili ensisilmäilyn jälkeen.

Toiveruokakirjan kannessa Ramsay tarjoilee houkuttavaa, taikinakannella kuorrutettua piirakkaa.

PUBEJA on ollut Britannaissa Rooman valtakunnan ajoista lähtien. Edes televisio ei kaatanut kansakunnan kohtaamis- ja rentoutumispaikkoja. Ruoka on pubimaailmassa kuitenkin suhteellisen uusi tuttavuus, Ramsay muistuttaa opuksensa esipuheessa.

Pubiin mennään – totta kai – oluelle.

NYKYÄÄN ainakin brittipubeista saa kuitenkin monenlaista purtavaa. Ramsayn omat julkiset olohuoneet pyörivät periaatteella ”loistavaa, rentoa ruokaa ja muutama tuoppi”.

Rennoilta ja sopivan yksinkertaisilta vaikuttavat myös pubiruokakirjan ohjeet. Ja tuhdeilta. Vai mitä sanotte esimerkiksi reseptistä ”Ruokaisa piiras työtä tekevälle”? Kyse ei taida olla toimistotyöläisistä.

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: arviot, Moreeni, Ruoka, ruokakirja, sielu & ruumis, tapahtumat, tietokirja

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *