Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät 26.-29.1.2012

Lapin taidetoimikunta, Oulun läänin taidetoimikunta ja Kemin kaupunki järjestävät yhteistyössä Lapin Ely -keskuksen tuella Pohjois-Suomen Kirjailijapäiviä. Kemin Kulttuurikeskus täyttyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna kirjoihin, kirjoittamiseen ja lukemiseen liittyvillä esityksillä, keskusteluilla ja seminaareilla. Tällä kertaa teemalla ”Kohtaaminen” järjestettävä tapahtuma on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville.

Tapahtuman aikana pohditaan kohtaamisen tapoja, haasteita ja merkityksiä. Erään määritelmän mukaan kohtaaminen on nähdyksi tulemista ja näkemistä. Kuinka vaikea pohjoisessa asuvalle kirjailijalle on ”tulla nähdyksi” kirjallisuuden virrassa? Miten kirjailija kohtaa lukijansa? Kuinka julkisuudesta selviydytään? Mikä on kirjan elinkaari ja mistä pohjoisen kirjailija saa inspiraationsa? Näihin ja moniin muihin kohtaamiseen liittyviin teemoihin ja kysymyksiin paneudutaan Kemin Kirjailijapäivillä.

Barentsin euroarktisen kirjailijayhteistyön hengessä päiville saapuu kirjailijavieraita naapurimaista. Pohjoismaisen kulttuurirahaston ja Pohjoiskalotin neuvoston tuki mahdollistaa syvällisemmän pohjoismaisen ulottuvuuden ja verkostoitumisen pohjoismaisten kirja-alan ammattilaisten kesken.

Päivien avulla pyritään vahvistamaan pohjoista osaamista ja omaleimaisuutta, jota edustaa esimerkiksi eräkirjallisuus. Tapahtumassa esitellään pääasiassa pohjoista ja pohjoismaista kirjallisuutta ja sen tekijöitä. Ohjelmaan kuuluu muun muassa kirjanjulkistamisia, pienryhmätyöskentelyä ja keskustelutilaisuuksia. Päivät rakentuvat kaunokirjallisuuden ympärille, mutta Suomen tietokirjailijat ry kiinnostui järjestämään päivien yhteyteen juhlaseminaarinsa Lapin taivas ja maa. 

Myös kirjoittajaryhmät, kirjallisuus- ja kirjailijaseurat, kulttuurilehdet ja muut toimijat tukevat pohjoisen kulttuurin elinvoimaisuutta. Kirja-alan ammattilaiset voivat esitellä päivillä toimintaansa ja myydä teoksiaan. Päivien yhteistyökumppanina on Suomalainen kirjakauppa, joka pitää Kulttuurikeskuksessa myyntipisteen ja ottaa myyntiin myös kirjailijoiden teoksia. 

Kirjailijapäivien ohjelma

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *