Petri Tamminen voitti lauseellaan ”Danny tuli Vääksyyn.” Suomen ensimmäisen Lause-Finlandian

Petri Tamminen. Kuva: Ville Juurikkala. Tampereella järjestettiin Suomen pienimmät kirjamessut, Vihtorin kirjaston kirjamessut, 8.–9. huhtikuuta. Messuilla myönnettiin Suomen ensimmäinen Lause-Finlandia ja sen voitti kirjailija Petri Tamminen. ”Lause on alkuaine, jota ilman ei kirjailijan ja lukijan välinen suhde synny ja elä”, toteaa Vihtorin kirjamessujen primus motor ja Lause-Finlandian isä, kirjailija, blogisti Jussi Lähde Tamperelaisessa.

Perusteluissa kiitetään Petri Tammista siitä, että hän ottaa lauseen vakavasti. ”Petri Tamminen on läpi koko tuotantonsa osoittanut intohimoa lausetta kohtaan. Lause onkin kirjailijan työkalupakin vasara ja naula. Ilman hyvää lausetta ei synny merkittävää kirjallisuutta”, perustelee palkinnonsaajan valinnut kirjailija Marko Kulmala valintaansa. Voittajalause kuuluu näin: ”Danny tuli Vääksyyn.”

”Danny tuli Vääksyyn on lauseena puhdas ja selkeä. Se on kuin äärimmilleen pakattu liitetiedosto. Kolmen sanan lauseeseen on puristettu vuosikymmenien siivu suomalaista populaarikulttuuria ja maantiedettä. Jokaisella aikuisella suomalaisella on mielessään kuva Dannysta. Jokainen aikuinen suomalainen osaa kuvitella mielessään Vääksyn, vaikka ei olisi siellä käynytkään.”

Petri Tammisen voitokas lause löytyy hänen uusimmasta kirjastaan Muita hyviä ominaisuuksia. Kun kirjailija paljastaa kainostelematta häpeäpilkkunsa, syntyy tragikoomisia ja tosia tarinoita. Ja loistavia lauseita!

Kirjakauppa Suuri Kuu

 

Comments

Teksti: Plaza

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *