Petri Tamminen kirjoittaa miehestä niin, että nainenkin ymmärtää

Petri Tamminen-Muita hyviä ominaisuuksiaPetri Tammisen uusiin romaani Muita hyviä ominaisuuksia ilmestyi alkusyksystä. – Kirja kertoo häpeästä, riittämättömyyden tunteesta, mutta myös lukemisesta ja kirjoittamisesta, sekä kuten kirjani melkein aina, myös miehenä olemisesta, Tamminen kertoi.

Miehenä olemisen vaikeus liittyy teemana kaikkiin Tammisen romaaneihin. Mikä miehenä olemisessa on niin vaikeaa? – En usko, että naisena on sen helpompaa, siitä vain en tiedä mitään. Miehenä olemisessa vaikeinta on se, että koskaan ei riitä. Mikään ei ole tarpeeksi, aina löytyy vieläkin upeampi sankari tai esikuva, Tamminen mietti.

Kirjan teemoja ovat myös ujous ja häpeä. Samalla kirja kertoo henkilöstä nimeltä Petri Tamminen. – Olen aina kirjoittanut itsestäni. Mutta nyt ensimmäistä kertaa päähenkilön nimi on Petri Tamminen. Kirjoittamisen kautta yritän löytää jotain olennaista itsestäni, vielä en ole kuitenkaan löytänyt lopullisia vastauksia, tuskin löydänkään, Tamminen pohti.

Maila Pylkkönen forever

Kirjassa kerrotaan myös miesten välisestä ystävyydestä ja sen hetkellisyydestä. – Olen pohtinut mitä tapahtuisi, jos esimerkiksi jääkiekkohallin pukukopissa kysyisin, onko kukaan miehistä lukenut Maila Pylkkösen runoja. Keskustelun katkeaminen olisi väistämätön ja ajatus tilanteen kiusallisuudesta sietämätön. Miesten kommunikaatio toimii, kun heillä on yhteinen tavoite ja päämäärä kuten pallo tai kiekko. Naiset hallitsevat yllättävätkin tilanteet paljon paremmin. Maila Pylkkönen on muuten yksi Suomen aliarvostetuimpia runoilijoita, kirjailija huomautti.

– Lukeminen on minulle tosiolevaisuuden todiste. Välttämätöntä ja hienointa mitä ihminen saa tehdä. Kutsun sitä lukemisen armoksi, sanoo Petri Tamminen.

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: Muita hyviä ominaisuuksia, Petri Tamminen

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *