Perustele – ja voita Marjoja & Maskaraa!

Vaivaako vatsa? Pohdituttaako päivävoide? Vastauksia löytyy blogivieraani Noora Shinglerin Marjoja & Maskaraa (Atena, 2011) -uutuusteoksesta.

Sen verran asiallista eko-luomu-ravitsemus -tietoutta on Shingler yksiin kansiin kasannut, että pistän pystyyn pienen kisan.

Kerro, miksi juuri sinun pitää saada Shinglerin kirja. Parhaat perustelut palkitsen Marjoja & Maskaralla – kirjailijan omistuskirjoituksella varustettuna.

Aikaa vastata on tasan viikko eli 21.4. asti. Kirjaa perustelusi kommenttina tai lähetä meiliä osoitteeseen noora.valkonen@gmail.com

 

 

 

Comments

Teksti:Noora Valkonen
Avainsanat: blogit, ihmiset & ilmiöt, kemikaalit, kilpailut, kirjat, kuluttaja, Ruoka, sielu & ruumis, tietokirja

Kommentit

Äitienpäivä tulossa ja lahjaideat kateissa! Äitini on arjen sankari ja tämä olisi hänelle hieno lahja. Joten arvontaan mukaan!

Tarvitsisin ehdottomasti, koska sairastan kroonista verisairautta ja haluaisin karsia kaikki vahingolliset aineet elämästäni

Nuorena voi syödä ja elää huoleti, mutta siinä 40 vuoden kohdalla elimistö muuttuu eikä mikään ole enää oikein entisellään kropassa. Minulle kirjan aihealue on jonkin verran tuttua, mutta antaisinkin kirjan tyttärelleni lähestyvän 40-vuotispäivän lahjaksi. Kirjoittajan tapa kirjoittaa asioista on tietämäni mukaan (ainakin blogia lukeneena) hyvin kansantajuista ja selkeää.

Haluaisin saada Marjoja ja Maskaraa-kirjan, koska olen lukenut jo tovin Kemikaalicocktail -blogia ja aina siteeratessani jotain asiaa sieltä ystävilleni joudun sanomaan ” luin yhdestä blogista, että…” Blogeja on moneen lähtöön, joten ne eivät herätä hirveästi luottamusta kaveripiirissäni. Sen sijaan, jos voisinkin siteerata kirjaa ja näyttää mustaa valkoisella, ystävänikin luultavasti olisivat vakuuttuneempia noista ekologisimmista kulutuspäätöksistä!

Haluaisin saada Marjoja ja Maskaraa-kirjan, koska olen lukenut jo tovin Kemikaalicocktail -blogia ja aina siteeratessani jotain asiaa sieltä ystävilleni joudun sanomaan ” luin yhdestä blogista, että…” Blogeja on moneen lähtöön, joten ne eivät herätä hirveästi luottamusta kaveripiirissäni. Sen sijaan, jos voisinkin siteerata kirjaa ja näyttää mustaa valkoisella, ystävänikin luultavasti olisivat vakuuttuneempia noista ekologisimmista kulutuspäätöksistä!

Olen superhyperkiinnostunut kirjan käsittelemistä aiheista. Ympäristönäkökulmat ovat minulle tärkeitä, ja pyrin katsomaan niitä mahdollisimman monelta kulmalta – tämä on uusi, uraauurtava teos, ensimmäinen malliaan (ainakin Suomessa). Kirja tulisi myös tarpeeseen: toimittajana tarvitsen uusia näkökulmia juttuihini ja tästä teoksesta niitä varmasti löytyy enemmänkin kuin pari..

Noran positiiven opastus on saanut kaltaiseni ”laiskimuksenkin” kiinnostumaan elämäntaparemontista. Kirja on epäilemättä kepeä, mutta asiapitoinen, olematta kuitenkaan saarnaava. Kuten Nora itsekin 😉

Nooran blogia seuranneena tiedän kirjan olevan erittäin kiinnostava. Opiskelijana ei ylimääräisiä tuloja kuitenkaan ole, joten joka tapauksessa tulen kirjan lainaamaan kirjastosta. Siinä on vain se huono puoli, ettei kirjaston kirjoihin voi tehdä sellaisia merkintöjä, joita omiin kirjoihin voi tehdä. Alleviivaukset, sivukommentit, kysymysmerkit… Kaikki muistiinpanot auttavat luetun muistamisessa!

Olen alkanut puolihuomaamatta kiinnittää enemmän huomiota syömisiini ja kosmetiikkaaan. Lueskelen tuoteselosteita ja jotenkin on vaikea ottaa muuta kuin luomua, jos on vaihtoehtoja vierekkäin. On vaan jotenkin parempi olo jo siinä vaiheessa. En vain tiedä aiheesta tarpeeksi ja on kamalan vaikeaa ja aikaavievää koittaa selvittää edes perusjuttuja, joista aloittaa. Olen joihinkin luonnonkosmetiikkamerkkeihin tutustunut ja tykännyt kovasti, kunpa tietäisi vain mihin kaikkeen kannattaa oikeasti kiinnittää huomiota.

Kaimasi kirja olisi varmasti arjen luksusta, joka kyllä tulisi aitoon tarpeeseen ja käyttöön. Budjetti on tällä hetkellä melko ohkainen, siksipä onneani koitan.

Olisi mahtavaa saada kyseinen opus tarkasteltavaksi. Viimeisen vuoden aikana olen ollut sairaalassa liian moneen otteeseen, ja se on kannustanut pitamaan paljon parempaa huolta itsestani. Muun muassa ruokavalio on mennyt kokonaan uusiksi, ja kiinnitan huomattavasti enemman huomiota kaikenlaisten kemikaalien ja tuotantovaiheiden tarpeelisuuteen/tarpeettomuuteen. Tietoa aiheista loytyy rutkasti, mutta usein se on aika yksipuolista ja muita keinoja poissulkevaa ja jopa melkein fanaattista. Olisi mahtavaa lukea Shinglerin nakemyksista, joiden avulla voisin kenties elaa taas pikkuisen enemman kehoani ja mieltani kunnioittaen.

Itse löysin Kemikaalicocktail-blogin pari (?!) vuotta sitten ja innostuin tutkimaan kemikaali-ruoka-lisäaine-meikki-asioita. Nooran blogi toimi tässä oivallisena innostajana. Nyt haluan pistää tietoisuutta kyseisistä asioista eteenpäin -ja lisäsaarnojeni välttämiseksi- antaa kirjan lahjaksi siskolleni.

Jos blogi ajoi asiansa, sen tekee varmasti kirjakin.

Tarvitsen ehdottomasti tuon kirjan, koska olen vasta hiljakkoin vihertynyt kunnolla ja minulla on pari teiniä kasvatettavanani. Heille pitää osata perustella valinnat kunnolla, enää ei riitä koska-minä-sanon-niin -perustelut. Yhdellä kirjalla saisi siis levitettyä eko-luomutietoutta monelle.

Haluan pyrkiä olemaan mahdollisimman ekologinen ja tuo kirja tulisi tarpeen, joten mukana ollaan.

Moikka!
Minun pitäisi voittaa Nooran kirja, koska olen kiinnostunut puhtaammasta ja itsekunnioittavammasta ruokavaliosta ja elämäntavasta, mutta olen siitä huolimatta saamaton kalastamaan kaikkea tarvittavaa tietoa, vinkkejä, reseptejä jne. jne. netistä ja eri alojen julkaisuista – mikä unelma, että kaikki se löytyisi yksien kansien välistä ihan omana! Toki Kemikaalicocktail-blogi on hyvä paikka aloittaa saamattomuuden nujertaminen, mutta olen aina pitänyt konkreettisista asioista enemmän kuin kilobiteistä. Kaltaiseni nuoren (lue: tyhjätaskun) kannattaa harkita, mitä kaupan hyllyiltä kotiin kantaa, koska kaikkeen ei kuitenkaan ole varaa, mutta haluaisin silti panostaa omaan hyvinvointiini. Olisi mahtavaa, ettei kirjaan tarvitsisikaan sijoittaa sitä pariakymppiä – olen kahden vaiheilla, raaskisinko vai en – vaan saisin sen kaveriksi kulkemaan kassiin ja vinkkaamaan keittiöön tätä kautta. 🙂

Teretulemast! 🙂 Minun kuuluisi saada kirja, koska olen köyhä, uusavuton opiskelija.

Mielenkiintoa minulla riittäisi ko. asioita kohtaan. En kuitenkaan ole saanut (tähänkään 22 ikävuoteen mennessä..) aikaiseksi plärätä monia internetin pullollaan olevia sivustoja ekoilusta ja luomusta. Omistaisin mieluusti varsinaisen kirjan, jossa kaikki oleellinen tieto on saatu kompaktisti kirjojen kansien väliin. Kirjan avulla tukahduttaisin kätevästi tiedonjanoni. Siitä en mene takuuseen, ettenkö hurahtaisi, ja ottaisi kirjasta vinkin jos toisenkin omaa elämää ajatellen!

Olen todella kiinnostunut kosmetiikan sisältämistä kemikaaleista ja haluaisin taustatietoa asioihin. Ekoasiat ovat todella lähellä sydäntä ja tämän opuksen kanssa voii perehtyä yhteen osa-alueeseen vielä paremmin!

Minulla on jo pitkään ollut suunnitteilla elämäntapojen muutos, johon kuuluu etenkin turhien aineiden karsiminen pois ruokavaliosta. Olen nuori ihminen ja kuitenkin kärsinyt vuosia vatsavaivoista ja päätin, että nyt asialle on tultava loppu. Uskon, että syy vatsavaivoihini piilee juuri valkoisissa viljoissa ja sokerissa, mutta tarvitsen lisää tietoa ja sitä tämä kirja varmasti tarjoaisi! Luomu- ja lähiruoka myös kiinnostavat kovasti, samoin kosmetiikan sisältämät haitalliset aineet.

Ojennan voittamani kirjan valmistujaislahjaksi opiskelijatyttäärelleni; se on varmasti loistava opas ”aikuiselämän” tarjoamille kulutusvalinnoille.

Mun pitäs voittaa se, että uskoisin miten todellakin pitää parantaa elintapoja ennen kuin tukehdun läseihini.

Pyrin luonnonmukaisempaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.
Kammottaa lisäaineilla pelaaminen, lisätieto ei ole ollenkaan pahitteeksi.

Vatsani on ollut enemmän ja vähemmän toimiva. Lääkärin en ole halukas lähtemään niin vähäpätöiseltä kuullostavan asian takia. Jospa tästä kirjasta löytyisi neuvoja.

Kaipaan tietoutta etenkin terveellisemmästä ruokavaliosta ja kuinka sitä näppärästi toteuttaa – eilisiltainenkin ravintolaruokailu käristettyine perunoineen ja prosessijuustokastikkeineen, vaikka maistuikin väsyneenä, aiheutti hurjaa turvotusta ja sydämentykytyksiä, jotka puolestaan haittasivat unta. NOT hyvä! Se ois ollu tämän viikon päälle Tärkeää unta! Tasapainoisempi ravinto ja elämäntavat kiinnostavat, ja Nooran blogia ajoittain seuranneena luulen, että kirjasta voisi olla minulle suuri hyöty em. asioiden tavoittelussa.

Tarvitsen kirjan, koska olen köyhä, mutta terveydestään ja ekoilusta kiinnostunut opiskelija!!

minulla todellakin on kirjalle huutava tarve! olen parantumassa syömishäiriöstä, ja hyvin kiinnostunut luonnonmukaisesta ruuasta – mutta haluan säilyttää maalaisjärjen valintoja tehdessäni. nooran linja tuntuu juuri sellaiselta mitä itse tavoittelen, sillä tahdon osoittaa koko elämäntavallani että kunnioitan ruumistani ja ympäristöä – koko maailmaa ympärilläni. halusin hankkia kirjan heti ensimmäisen kerran siitä kuullessani, mutta olen nuori opiskelija ja rahat ovat tiukassa. tiedän silti että elämänlaatuni kannalta kirja on saatava! siinä siis syyni.

kirja olisi kätevä apu moneen mieltä vaivaavaan kysymykseen ja helpottaisi tekemään oikeasti hyviä päätöksiä, tällä hetkellä tuntuu helpommalta olla miettimättä ratkaisujaan koska aina ei ole asioista tietoa.

Vatsani vaivaa toisinaan niin paljon, että dynamiitin nielaiseminen helpottaisi. Selkää kolottaa jatkuvasti ihan kuin olisin nukkunut tuhansien herneiden päällä. Tunnen olevani vanha ruumiiltani, mutta mieleni on kuin olisin nielaissut auringon. Luulen, että väärien kulutusvalintojeni vuoksi kuolessani näytän satojen vuosien kuluttua ihan samalta kuin kuolinhetkelläni niiden kaikkien E-alkuisten aineiden vuoksi, joita ruoasta olen saanut. Jos tämä kirja auttaisi minua, olisin todellakin sen ansainnut =)

Ja minä toivon kovasti että voitan tämän kirjan koska silloin voisin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla – saisin uusia ideoita miten elää eettisemmin ja vihreämmin, sekä saisin parantaa suomenkielentaitojani! Jos en voita marssin ja ostan kirjan ruotsiksi. 🙂

Kiireen vuoksi on tullut täysin laiminlyötyä oma terveys. Tämä olisi juuri se kannustin ja peloke, jonka avulla saisin taas hommat ruotuu. Lapsetkin kiittäisivät, kun äiti jaksaisi paremmin.

avovaimo pakotti joko osallistumaan tai ostamaan tuon kirjan. toivottavasti arpaonni suosii, muuten edessä on reissu suomalaiseen…

Olen ollut Nooran blogin aktiivinen seuraaja noin vuoden. Olisi upeaa saada nimmarilla varustettu kirja, jonka on kirjoittanut henkilö jonka vinkit ovat auttaneet itseäni tekemään ratkaisuja kemikaalittomampaan elämään. Koska pääni on laho, tuntuu usein, että hyödyllinenkin informaatio katoaa muistista yllättävän äkkiä. Olisi mukavaa, kun voisi vain napata kirjan hyllystä ja tsekata, että mitenkäs tämä nyt menikään. Olen myös kirjafriikki ja hoivaisin kirjaa kuin aarretta. Saattaisin myös lainata sitä sukulaisilleni, joiden toivoisin arvostavan itseään niin, että tekisivät järkevämpiä ratkaisuja hankinnoissaan.

olisi kiva voittaa kirja ja saadda käytännöllisiä vinkkejä sillä mun pitäs todella parantaa elämäntapojani
toivon että onnistuisin jos saisin näin hyvän oppaan

Voi, olisipa ihana voittaa tuollainen kirja. Nettiselailu on niin puuduttavaa tietojen hakemiseen.
Voisin lukea kirjaa milloin vain ja missä vain. Olen kovasti kiinnostunut ko. aiheista, joten kirja tulisi tarpeeseen.

Heei,
Olis tosi mukavaa voittaa Nooran kirja, koska olen todella kiinnostunut terveellisemmästä ruokavaliosta ja siitä, mitä päivittäin pistän naamaani! Vinkit ja neuvot olisi ihania ja todella arvostaisin suuresti, jos valitsisit minut onnekkaaksi! :>

Kiva olis lukea välillä jokin muu kirja kuin romaani. Eikö siinä ole syytä kerrakseen.

suorastaan tarvitsen kirjan, sillä yritän myös vierottautua maitotuotteista ja liiallisesta viljan mättämisestä kroppaystävällisemmälle ruokavaliolle. opiskelijabudjetilla ei paljoa ylimääräistä ostella, mutta en malttaisi odottaa että lähikirjasto ottaa shinglerin kirjan listoilleen. – eikä kirjaston kirja koskaan vedä vertoja omassa hyllyssä posettavalle teokselle. : )

Haluaisin voittaa, jotta voisin antaa kirjan äskettäin vatsatähystyksessä olleelle äidilleni äitienpäivälahjaksi. Kirjasta olisi toivottavasti apua uusien kehoa kunnioittavien elämäntapojen oppimisessa, eikä äidin tarvitsisi välttämättä harkita lääkärin ehdottamaa kirurgista toimenpidettä vatsavaivoista pääsemiseksi.

Heips!
Minun tulisi voittaa, koska heinäkuusta eteenpäin sain viimein tehdä täydellisesti itsenäiset kulutusvalinnat, kun muutan ensimmäiseen omaan asuntooni. Tarvitsen ehdottomasti ulkopuolista opastusta, koska en ole ruoka-aineasioissa kovinkaan lahjakas, mutta haluan luoda jo varhaisessa vaiheessa hyvän perustan terveydelleni. Jo blogin puolelta Nooran ohjeet on huomattu käytännönläheisiksi. Myös luonnonkosmetiikka pohdituttaa ja olen jo siirtynyt osittain siihen etenkin kasvotuotteiden osalta.
Hyvien neuvojen lisäksi uskon kirjan inspiroivan ja antavan energiaa arjen terveellisiin valintoihin. Väsyneenä kaupasta tekee mieli valita ne kaikkein helpoimmat, ja usein epäterveellisimmat valinnat. Terveyden ja kokonaisvaltaisen hyvän olon vuoksi täytyy kuitenkin nähdä vaivaa ja tässä suhteessa Noora vaikuttaa loistavalta esikuvalta. Loistava opus ensikotiin siis!

Juuri minä tarvitsen tämän kirjan, koska olen niin kyllästynyt etsimään ekoilusta tietoa netistä. Kaipaan kunnollista kirjatietoutta. Tuntuu, että aiheeseen liittyy niin paljon kiihkoilua ja ”kaikki tai ei mitään” -asennoitumista, josta ei löydä sitä alkua, mihin voisi itse tarttua. Shingler kuitenkin vaikuttaa olevan vielä sen verran jalat maassa, että kirja saattaisi olla erittäin kiinnostava.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *