Pentti Saarikoski -kirjoituskilpailu käynnistyi NYT!

Pentti Saarikoski -kirjoituskilpailuHoi kaikki kynäniekat! Nyt käsikirjoituksia rustaamaan, sillä Pentti Saarikosken syntymän 75-vuotisjuhlan kunniaksi Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö julistavat suuren Pentti Saarikoski -kirjoituskilpailun. Kirjoitusaikaa on 30.3.2012 asti.

Vuonna 2012 tulee 75 vuotta Pentti Saarikosken syntymästä. Juhlavuoden kunniaksi järjestettävän Pentti Saarikoski -kilpailun tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin uusia suomalaisia kirjallisia lahjakkuuksia. Kilpailun piiriin kuuluvat niin runous kuin kaikki kaunokirjallinen proosa. Käsikirjoitusten aihe on vapaa.

Kilpailun osallistumisaika on 2.9.2011–30.3.2012 ja siihen voi osallistua uudella, kokonaisella, suomenkielisellä kaunokirjallisella käsikirjoituksella. Kilpailu on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät vielä ole julkaisseet kaunokirjallista teosta.

Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa: I palkinto 10 000 euroa, II palkinto 5 000 euroa ja III palkinto 3 000 euroa. Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajakäsikirjoituksen, ja Otava varaa oikeuden myös II ja III sijalle sijoittuneiden käsikirjoitusten julkaisemiseen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Leena Lander ja Vesa Haapala sekä Otavasta kustannustoimittaja Antti Arnkil ja kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper. Lisätiedot kilpailusta saa osoitteesta: otava.fi

Kuka Pentti Saarikoski?

Pentti Saarikoski (1937–1983) on tuskin vieras nimi kenellekään, sillä hän oli sodanjälkeisen suomalaisen kirjallisuuden keskeisimpiä kirjailijoita, monipuolinen lahjakkuus, joka runouden lisäksi kirjoitti myös proosaa ja teki merkittävän työn kaunokirjallisuuden suomentajana.

”Hevoset syövät minun kädestäni leipää, yö kääntyy
      kuin keisari joka ei saa unta leveässä sängyssään
               Viisikymmentäviisi lepänlehteä, sanoin
kun veronkantaja uteli että mitä minä omistan”

 

 

Comments

Teksti: Plaza
Avainsanat: kilpailut, kirjoittaminen, Otava

Kommentit

katsotaanko 98 vulkaisatu 100 kpl 85 sivuinen läpyskä kilpailusta poissulkevaksi teokseksi?

Mitä tarkoittaa ”jotka eivät vielä ole julkaisseet kaunokirjallista teosta”
Onko omakustanne jota ei ole laitettu julkiseen jakeluun lainkaan, ”julkaistu kaunokirj. teos”?

Stie

Hei
Tässä, eikä Otavan sivuilla ole mitään mainintaa sopimusehdoista I, II ja III tulleen kirjoituksen kohdalla. Ainoastaan se, että, että Otava julkaisee voittajakäsikirjoituksen ja varaa julkaisuoikeuden kahteen seuraavaksi tulleeseen. Mitä se käytännössä tarkoittaa? Entä miksi kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, ei omalla nimellä?

RM

Hei!

Kiitos palautteesta. Laskutaitosi ei ole ruostunut, ja virhe tekstissä on nyt korjattu.

Ystävällisin terveisin,
Johanna Oris

Onko laskutaitoni ruostunut, mutta minusta Pentti Saarikosken syntymästä tulee 75 vuotta ensi vuonna eikä 2.9. tänä vuonna kuten kirjoituskilpailunne esittelyssä totesitte. Pien mokahan se on, lienee joku mukin huomannut.
Tapsa Knen

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *